x

Radnički započeo pripreme za prolećnu sezonu

Radnički započeo pripreme za prolećnu sezonu Foto: RK Radnički

Igrački kadar rukometnog kluba Radnički je nakon 15-to dnevnog odmora počeo sa treninzima u okviru priprema za prolećni deo sezone u kome ih očekuje borba za najviši plasman i ulazak u elitno društvo.

Rukometaši su jesenju seZonu završili na drugom mestu sa bodom zaostatka za negotinskim Hajduk Veljkom, sa kojim će voditi ljutu bitku do konačnog cilja.

Rašković: Postajemo prepoznatljiv brend

-Krenuli smo sa pripremama za ono što nas očekuje u prolećnoj polusezoni. Na prozivci su se pojavila i dva nova igrača, sa kojima ćemo ugovoriti saradnju. U zavisnosti od toga kako će teći pripremni period, videćemo da li je to dovoljno za izazove koje nam predstoje. Bazični deo neće biti dugačak i već smo ugovorili utakmicu sa superligašem Železničarom u Nišu 17. januara i namera je da vikendima igramo kontrolne mečeve koji će nam dati pravu sliku. Treniraćemo punim gasom sve do sredine februara, kada nas očekuje osmina finala Kupa Srbije. Cilj je jasan i odavno zacrtan - prvo mesto i plasman u Superligu - najavio je očekivanja trener Miloš Sretenović.

Radnički osvojio regionalni kup u obe konkurencije

Lidere prvenstva jedinstvene Super B lige, rukometašice Radničkog, očekuje paklen rad kako bi materijalizovale bodovnu prednost nad najbližim konkurentima i ostvarile sportski san. 

Tok priprema i najavu onoga što čeka super B ligaša iz Šumadijske prestojnice je izneo pomoćni trener Vladimir Mladenović:

-Prvi deo prvenstva smo odradili veoma dobro i prvo mesto na tabeli nam nameće obavezu da još jače i bolje radimo u narednom periodu, kako bi i drugi deo bio podjednako dobar u ispunjenju cilja, a to je ulazak u najviši rang. Veliki broj zakazanih prijateljskih utakmica sa ekipama iz Super lige će nam dobro doći da što spremniji uđemo u prolećnu sezonu. Predstoji nam, pored pripremnih utakmica, vraćanje fizičke spreme na nivo jeseni, gde smo pokazali da smo jedna od najspremnijih ekipa. Povratak dve igračice, Jasmine Kolak i Natalije Mikić koje su propustile prvi deo prvenstva zbog povreda, biće nam od velike pomoći da uz devojke koje su odlično iznele jesen, tako i nastavimo u predstojećim prvenstvenim utakmicama i takmičenju u Kupu Srbije.

Obe selekcije RK Radnički će bazični i taktički deo priprema obaviti u Kragujevcu.


Datum: 11.01.2020. Autor: Saša Jančić

PROČITAJTE JOŠ...