Milica i Strahinja najbolji u 2019. godini

Foto: Nebojša Radović

Kajakaški savez Srbije na tradicionalnom „Danu kajaka“ u u restoranu „Azaro“ na Adi Ciganliji proslavio je još jednu uspešnu godinu i nagradio najuspešnije u 2019. godini i postavio ambiciozne planove za predstojeću godinu.


„Prošlu godinu obeležio je Strahinja Stefanović osvajanjem srebra na svetskom seniorskom i na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore. Daleko važnije izborio je i normu za Olimpijske igre u Tokiju, što je pošlo za rukom i Milici Starović. Odlični su bili i mlađi seniori koji su osvojili pet medalja na Evropskom u Račicama, a ono što njihov uspeh dodatno čini većim jeste i to što smo sigurni da će i oni uskoro nastaviti tradiciju sadašnjih seniora i osvajanja medalja na velikim takmičenjima„, naglasio je u pozdravnom govoru predsednik Kajakaškog saveza Srbije, Mirko Nišović.


Planovi za 2020. godinu nisu tajna i Nišović ih je potvrdio na „Danu kajaka“:

„Pripreme su već uveliko u toku jer nas pre krune sezone, Olimpijskih igara, očekuju prvo olimpijske dokvalifikacije gde će naši takmičari koji već vredno rade pokušati da izbore još mesta za Tokio, ali ne treba zanemariti niti evropska prvenstva za seniore u Piteštiju i juniore u Moskvi, kao i svetska prvenstvo za juniore u Brandenburgu i prvi put ove godine, svetsko prvenstvo za neolimpijske discipline koje će se održati u Segedinu.„, naglasio je predsednik Kajakaškog saveza Srbije uz želje da 2020. godina bude jedna od uspešnijih.


Na „Danu kajaka“, nagrađeni su i nauspešniji u protekloj godini u nekoliko kategorija:

- Najuspešniji u kategoriji slaloma je klub Ibar iz Kralјeva, koji je prošle godine bio najuspešniji i u kategoriji spusta. Najbolji klub u sprintu 2019. godine bio je klub Zorka iz Šapca.

- Najuspešniji trener u sezoni na izmaku je Milan Đenadić.

- U pojedinačnim kategorijama, nagrade za najbolјe mlade sportiste dobili su Olivera Mihajlović i Branko Lagundžić.

- U seniorskoj konkurenciji, među damama, najuspešnija je Milica Starović, dok je u muškoj konkurenciji najbolјi u 2019. godini Strahinja Stefanović.


Datum: 10.01.2020. Autor: Nebojša Radović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...