Srpskom miksu pištoljem srebro u Rušama

Foto: SSS

U slovenačkom mestu Ruše počeo je tradicionalni međunarodni miting vazdušnim oružjem, koji je okupio takmičare iz deset zemalja.


Prvog dana, srpski miks, u kojem su gađali sestra i brat Jasmina Milovanović i Dimitrije Grgić, osvojio je srebrnu medalju u nadmetanju mešovitih parova pištoljem.


Jasmina i Dimitrije, srpski reprezentativci i članovi Akademca, su u prvoj fazi kvalifikacija (30 dijabola) zauzeli prvo mesto sa 579 krugova. U drugom delu (20 dijabola) su „ubili“ 377 krugova. Zauzeli su drugu poziciju i plasirali se u meč za zlato u kome su im rivali bili mađarski strelci Renata Šike i Mikloš Tatrai (BHSE Budimpešta), koji su u drugoj fazi skupili 384 kruga.


Mađarski par je u duelu za najsjajnije odličje bio uspešniji, savladao je srpski tandem sa 16:6 u poenima iz serija.


Bronzu je osvojila Hrvatska (Marina Omažić/Željko Posavec). Srbiju je predstavljao i tandem Tamara Đorđević/Petar Nikolić (oboje Akademac) i zauzeo šesto mesto.


U subotu i nedelju na programu turnira u Rušama, koji se organizuje 26.put, su pojedinačna takmičenja. Srbija ove godine ima predstavnike samo u nadmetanjima pištoljem.


Datum: 11.01.2020. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...