x

Tenis pres klub Srbija svečanom Akademijom proslavio 35. rođendan

Tenis pres klub Srbija svečanom Akademijom  proslavio 35. rođendan

Udruženje novinara Srbije, zajedno sa Tenis pres klubom, ove godine slavi  35 godina od prvog odigranog turnira novinara - tenisera, kao i 10 godina od osnivačke Skupštine TPK kada su i zvanično postali sekcija pri UNS-u, pravno lice sa više od 80 članova već prve godine od osnivačke Skupštine.


Povodom ovog jubileja u prostorijama press centra UNS-a, u Beogradu je održana svečana Akademija  na kojoj su najuspešniji pojedinci i zaslužni članovi ove organizacije dobili priznanja. Takođe, iste nagrade pripale su i pojedincima i organizacijama koje su u proteklom periodu najzaslužnije za razvoj teniskog sporta u Srbiji, kao i pomoć u razvoju Tenis pres kluba.


Svečanoj akademiji Tenis Press kluba Srbija prisustvovale su brojne zvanice, među kojima: počasni predsednik TSS i TPK Slobodan Boba Živojinović, selektor Fed kup selekcije Srbije Tatjana Ječmenica, trener FK Partizan i počasni član TPK Savo Milošević, počasni član TPK Kiki Lesendrić, potpredsednik OKS Bogdan Obradović i mnogi drugi.


Među nagrađenima su:  dnevni sportski list Sportski žurnal u čije ime je nagradu primio doajen sportskog novinarstva u Srbiji Vojin Veličković, RTS (sportska rubrika, povelju primio Stefan Bendić), TV Sport klub (Nebojša Višković), „Akademija Obradović“ (Bogdan Obradović), Filmske novosti (Vladimir Tomčić), Janko Tipsarević, Tatjana Ječmenica, Dora Vučetić-Alavantić (nekada Federejšen kup igračica Jugoslavije), Milan Slavković (predsednik TSB i član UO TSS), UNS (Nino Brajović), Branislav Stojaković, Ivan Stefanović (85. godišnji aktivni član TPK i aktuelni vicešampion sveta u svojoj kategoriji), Nikola Vučetić, Siniša Stojanović, Olivera Doklestić, kao i počasni članovi Tenis press kluba Savo Milošević i Kiki Lesendrić i počasni predsednik Tenis pres kluba Slobodan Živojinović.



Na Akademiji je  promovisan plakat Tenis press kluba za period 1984 – 2019, koji je posle  promocije postavljen na zid Udruženja novinara Srbije u Resavskoj 28, kao pečat jednog  proteklog uspešnog perioda u životu Tenis pres kluba Srbija. Program je vodila novinar RTS-a Biljana Vraneš, inače aktivan takmičar kluba.


"Treba biti ponosan na ovako dobru organizaciju i tradiciju " - rekao je u uvodnom  govoru generalni sekretar UNS Nino Brajović i dodao: "Ova sekcija broji preko 120 novinara, aktivni su u toku cele godine, zato i nije čudo da uspesi i pohvale stižu sa svih strana".


I ostali prisutni bili su sličnog mišljenja.  Boba Živojinović nije krio zadovoljstvo što se tradicija čuva, što se organizaciji priključuju novi članovi.


"Novinari teniseri mogu da budu  primer za mnoge profesionalne sportske organizacije kod nas, jer  takav entuzijazam i stručnost na jednom mestu nisu baš uobičajena stvar".


Posle oficijelnog dela Akademije, prikladnog aperitiva i posluženja, na trpezi se našla i torta u obliku teniskog terena i reketa, sa brojkom - 35.


Ovu tradiciju novinari - teniseri će čuvati i nadalje, i to je rezime svečane Akademije  održane u petak u Beogradu.


Datum: 28.12.2019. Autor: Neda Miletić

PROČITAJTE JOŠ...