x

Marija Dostanić: Cilj je norma za Tokio

Marija Dostanić: Cilj je norma za Tokio Foto: Nebojša Radović / KSS

Evropska šampionka u dvosedu na 500 metara u konkurenciji mlađih seniorki, Marija Dostanić, bazični deo priprema odrađuje u Sremskoj Mitrovici. Marija ističe da je prednost pripremnog perioda kod kuće to što može da provodi vreme sa porodicom i prijateljima za koje za vreme takmičarske sezone nema toliko vremena, ali i zbog obaveza na fakultetu:


„Imam dosta obaveza na fakultetu i ove godine moram mnogo više da budem prisutna na predavanjima. Ide mi dosta dobro, već sam položila nekoliko kolokvijuma i uspevam da uskladim obaveze„, naglašava Marija.


Zahvaljujući relativno toplom početku zime, jedan deo pripremnog perioda Marija je iskoristila za treninge na vodi, dok u teretani najviše radi na snazi.


„Uglavnom u teretani treniramo od sat ipo do dva sata. S obzirom da veslam 500 metara, trener mi na priper daje kružni trening sa različitim vežbama koje moram da odradim u vremenu trajanja trke, što je dobro. Ima dosta takvih treninga, ali u zatvorenom dosta veslamo i na trenažerima„, kaže Marija.


Marija je ove godine na Prvenstvu Evrope za mlađe seniore u dvosedu na 500 metara zajedno sa Biljanom Relić osvojila zlato, dok joj je u jednosedu medalja izmakla za 34 stotinke.


„I pre sam se nalazila na crti sa tim istim devojkama i pobeđivala sam ih i dosta mi je krivo što nisam uspela da i taj put da ih pobedim, ali to je samo dokaz koliko svi naporno treniraju i rade i to mi je veliki podstrek da još više radim i da ih pobedim„, iskrena je Marija.


Dostanićeva će u Sremskoj Mitrovici trenirati do kraja januara kada će sa ostalim delom reprezentacije ići na veslačke pripreme u Tursku, o planovima za predstojeću sezonu kaže:


„Cilj mi je da sa partnerkom Biljanom Relić nastupim na našoj prvoj izbornoj kontroli i, naravno, ako tu pobedimo, da probamo da uzmemo normu za Tokio 2020 u dokvalifikacijama. Znam da će biti svakako teško i nikad ne potcenjujem ostale takmičarke jer znam da je ostalo još dosta dobrih takmičarki„, zaključuje Marija.



Datum: 28.12.2019. Autor: Nebojša Radović

PROČITAJTE JOŠ...