x

Radnički poražen u Kuršumliji

Radnički poražen u Kuršumliji Foto: RK Radnički

Rukometaši Radničkog su  u derbiju jesenjeg dela prvenstva poraženi na vrućem terenu u Kuršumliji rezultatom 36-35, poluvreme 16-15. Ovim porazom, ekipa Radničkog je pala na treće mesto na tabeli sa bodom zaostatka za vodećim dvojcem.

Radnički je bolje i sigurnije otvorio utakmicu i prvi stekao opipljiviju prednost pogotkom Miloša Mutavdžića (2-4, 4.min). Odbrane kod obe ekipe nisu funkcionisale na nivou i rezultat se menjao vrtoglavom brzinom. Domaćin je uspeo da preuzme inicijativu i dalekometnom paljbom Milutinovića i Ilića održavao konstantu prednost od gola razlike, sve do 17-og minuta kada stiče osetnu prednost (13-9). Rastrčali su se gosti, povećali znatno agresivnost u odbrani u nameri da na odmor odu sa što manjim zaostatkom, kako bi povećali šanse za preokret u drugom delu igre. Konačan rezultat prvog poluvremena je glasio 16-15.

Gol zaostatka sa poluvremena je davao realnu nadu Kragujevčanima da, uz maksimalni nivo igre, okrenu vodenicu na svoju stranu. To im uspeva pogotkom Medića već u 34-om minutu igre (20-20), no nakon par sušnih minuta sa obe strane, iskusni domaćini se vraćaju rezultatski u igru i u 46-om minutu stiču kapitalnih 5 golova prednosti (29-24). Uložili su sav trud igrači Radničkog kako bi se vratili u igru, ali je razlika u korist domaćina konstantno iznosila 3-4 gola prednosti sve do pred sam kraj utakmice. Na samom početku 60-og minuta gosti pogotkom Veselina Stevanovića smanjuju na samo gol minusa (35-34), no sve nade im je raspršio večeras raspoloženi Milutinović pogotkom sa linije od 7 metara. Utešnim pogotkom u poslednjim trenucima utakmice, Radnički je poražen minimalnim rezultatom 36-35.

U redovima domaćina najefikasniji su bili  Dušan Ilić sa 11 i Nemanja Milutinović sa 9 pogodaka, dok su kod ekipe Radničkog golgeterski najraspoloženiji bili Mihajlo Knežević sa  8 i Veselin Stevanović sa 6 pstignutih golova.

Igrač utakmice : Dušan Ilić (Kuršumlija)

RK Kuršumlija–RK Radnički : 36-35 (16-15)

Kuršumlija: Hala “Kuršumlija”. Gledalaca : 200
Sudije: Darko Grubački,Dušan Vojvodić 
Sedmerci: Kuršumlija 3 (3), Radnički 6 (6)
Isključenja: Kuršumlija 16 min, Radnički  12 min

Kuršumlija : Pavlović, Milutinović 9, Ilić 11, Anasijević 6, Mitić 2, Petrović 1, Milenković 1, Paljković 1, Pendić, Jovanović, Petrović, Milenković 4.

Radnički   :  Bogićević ( 5 odbrana), Stošić, Ristić 1, V.Stevanović 6, Mutavdžić 4, Lekić ( 3 odbrane), Dobrosavljević 2, Medić 5, Knežević 8, M.Stevanović , Radenović 2 , Stanojev 5, Krkotić, Bogdanović 2 , Jovanović ( 6 odbrana), Janićijević .

U narednom, osmom kolu, Radnički će ugostiti ekipu Bele Palanke.


Datum: 10.11.2019. Autor: Saša Jančić

PROČITAJTE JOŠ...