x

Beogradski maraton predstavljen na konferenciji Belgrade Tourism & MICE Forum

Beogradski maraton predstavljen na konferenciji Belgrade Tourism & MICE Forum Foto: Beogradski maraton

U Beogradu je, 22. i 23. oktobra, u hotelu Hyatt Regency, održana konferencija pod nazivom „Belgrade Tourism & MICE Forum“.

Na posebnoj panel diskusiji, u okviru konferencije, o efektu i značaju koji različiti događaji imaju na razvoj destinacija govorio je i Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona. 

Nikolić se zahvalio organizatorima na pozivu istakavši da Beogradski maraton, kao jedini prisutan događaj na konferenciji, retko ima priliku da i iz drugog ugla predstavi ovaj najznačajniji i najmasovniji tradicionalni međunarodni sportski događaj u Srbiji, kao i različite i mnogobrojne benefite koje on ostvaruje. 

Obično se o Beogradskom maratonu govori kao o vrhunskom sportskom događaju i trkačkom pokretu zdravlja, ali ovoga puta predstavljen je značaj Beogradskog maratona kao turističkog događaja. 

Direktor Beogradskog maratona se u svom izlaganju posebno osvrnuo na izvanrednu saradnju sa Turističkom organizacijom Beograda, kao i na zajednički projekat koji ove dve institucije sprovode u cilju predstavljanja Beogradskog maratona, Beograda i Srbije na specijalizovanim turističkim sajmovima svetskog trkačkog pokreta. 

Poseban deo panela bio je posvećen temama i pitanjima održivosti događaja, novim načinima i alatima u komunikaciji sa turističkim i sportskim tržištima, kao i o problemima i izazovima sa kojima se organizatori događaja susreću.  

Osim Nikolića, na panel diskusiji učestvovali su i direktori Turističkih organizacija Vojvodine, Novog Sada, Zlatibora, Republike Srpske i grada Budve. 

U uvodnom izlaganju, učesnicima konferencije se obratio Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda, koji je, osim izvanrednih rezultata TOB-a u poslednjih nekoliko godina u razvoju turizma u Beogradu, istakao i značaj industrije događaja, kao deo MICE (Meetings, Incentives, Conferences, Exibitions) turizma - sa posebnim osvrtom na Beogradski maraton kao primerom dobre prakse, koji tradicionalno i kvalitetno reprezentuje Beograd kao turističku destinaciju i koji u kontinuitetu ima povećan broj, kako domaćih, tako i stranih gostiju i učesnika iz celog sveta – što značajno doprinosi i povećanju turističkog prometa u Beogradu. 

Datum: 24.10.2019. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...