Beogradski maraton predstavljen na konferenciji Belgrade Tourism & MICE Forum

Foto: Beogradski maraton

U Beogradu je, 22. i 23. oktobra, u hotelu Hyatt Regency, održana konferencija pod nazivom „Belgrade Tourism & MICE Forum“.

Na posebnoj panel diskusiji, u okviru konferencije, o efektu i značaju koji različiti događaji imaju na razvoj destinacija govorio je i Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona. 

Nikolić se zahvalio organizatorima na pozivu istakavši da Beogradski maraton, kao jedini prisutan događaj na konferenciji, retko ima priliku da i iz drugog ugla predstavi ovaj najznačajniji i najmasovniji tradicionalni međunarodni sportski događaj u Srbiji, kao i različite i mnogobrojne benefite koje on ostvaruje. 

Obično se o Beogradskom maratonu govori kao o vrhunskom sportskom događaju i trkačkom pokretu zdravlja, ali ovoga puta predstavljen je značaj Beogradskog maratona kao turističkog događaja. 

Direktor Beogradskog maratona se u svom izlaganju posebno osvrnuo na izvanrednu saradnju sa Turističkom organizacijom Beograda, kao i na zajednički projekat koji ove dve institucije sprovode u cilju predstavljanja Beogradskog maratona, Beograda i Srbije na specijalizovanim turističkim sajmovima svetskog trkačkog pokreta. 

Poseban deo panela bio je posvećen temama i pitanjima održivosti događaja, novim načinima i alatima u komunikaciji sa turističkim i sportskim tržištima, kao i o problemima i izazovima sa kojima se organizatori događaja susreću.  

Osim Nikolića, na panel diskusiji učestvovali su i direktori Turističkih organizacija Vojvodine, Novog Sada, Zlatibora, Republike Srpske i grada Budve. 

U uvodnom izlaganju, učesnicima konferencije se obratio Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda, koji je, osim izvanrednih rezultata TOB-a u poslednjih nekoliko godina u razvoju turizma u Beogradu, istakao i značaj industrije događaja, kao deo MICE (Meetings, Incentives, Conferences, Exibitions) turizma - sa posebnim osvrtom na Beogradski maraton kao primerom dobre prakse, koji tradicionalno i kvalitetno reprezentuje Beograd kao turističku destinaciju i koji u kontinuitetu ima povećan broj, kako domaćih, tako i stranih gostiju i učesnika iz celog sveta – što značajno doprinosi i povećanju turističkog prometa u Beogradu. 

Datum: 24.10.2019. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...