Održan Dan boksa u Smederevu

Foto: BSS

Smotra mladih snaga boksa Srbije uveličala je ovogodišnju manifestacije „Smederevska jesen“ koja je u ovom gradu održana po 132. put. U slavu vina i grožđa, ovaj put i u slavu plamenite veštine, preko sto učesnika (boksera) bio je deo javnog treninga u organizaciji Bokserskog saveza Srbije i Grada Smedereva u samom centru nekadašnje prestonice naše zemlje.


Dan boksa u Smederevu


Nakon svečanog boks defilea učesnici smotre „Dan boksa u Smederevu“, ali i svi ljubitelji plemenite veštine preselili su se u Halu sportova gde su sa početkom od 19 časova održane vrhunske borbe kojima je prisustvovao i većnik za sport Grada Smedereva Saša Branezac.  


U sjajnom ambijentu, ali i atmosferi na kome bi pozavidele mnoge boks manifestacije, protekla je jedna divna boks veče u Smederevu. Reprezentativci i višestruki šampioni Srbije Veljko Gligorić i Damjan Grmuša priredili su prave „poslastice“, prikazali su svu raskoš svog talenta i ubedljivo stigli do pobeda nad isto tako sjajnim protivnicima. Prava atrakcija bila je borba u kategoriji do 91 kilogram između Majidu Jababua i Alena Mašovića koja je nakon velike borbe pripala naturalizovanom Srbinu Jababui.


Borbe su održane u tri runde po tri minuta uz živi TV prenos na TV Arena Sport.


Mlade boks snage naše zemlje u fer plej borbu, pokazali su i dokazali da je plemenita veština u Srbiji na pravom putu, šampionskom putu koji će narednih godina koja će iznedriti asove o kojima će se decenijama pričati.


Polako ali sigurno ostvarujemo svoje planove, a to je da nam sale za trening budi pune dece i mladih od kojih ćemo stvarati dobre ljude i bokserske šampione. Zahvaljujemo se Gradu Smederevu na sjajnom gostoprimstvu i što smo zajedničkim snagama uspeli da još jednom napravimo boks manifestaciju za pamćenje, koja će približiti plemenitu veštinu deci, mladima i njihovim roditeljima“ – istakao je nakon boks spektakla u Smederevu  predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.


- Borbe, rezultati -

Seniori

-60 kg Veljko Gligorić - Nenad Momirski (pobeda Gligorića prekidom sudije u 2. rundi)

-64 kg Nenad Jovanović - Viktor Ristić (pobeda Jovanovića 3:0)

-69 kg Velibor Pucar - Damjan Grmuša (pobeda Grmuše 0:3)

-75 kg Dejan Dašić - Nikola Jovanović (pobeda Jovanovića prekidom sudije u 1. rundi)

-75 kg Filip Džinić - Stefan Ristanović (pobeda Džinića 3:0)

-75 kg Stefan Ružević – Aleksandar Šerifović (pobeda Šerifovića prekidom sudije u 3. rundi)

-81 kg Nikola Kamaljević - Slobodan Jovanović (pobeda Jovanovića 0:3)

-91 kg Saša Milovac - Tadija Nikolovski (pobeda Milovca 2:1)

-91 kg Jababu Majidu - Alen Mašović (pobeda Jababe 3:0)


Datum: 09.09.2019. Autor: BSS

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...