x

Održan Dan boksa u Smederevu

Održan Dan boksa u Smederevu Foto: BSS

Smotra mladih snaga boksa Srbije uveličala je ovogodišnju manifestacije „Smederevska jesen“ koja je u ovom gradu održana po 132. put. U slavu vina i grožđa, ovaj put i u slavu plamenite veštine, preko sto učesnika (boksera) bio je deo javnog treninga u organizaciji Bokserskog saveza Srbije i Grada Smedereva u samom centru nekadašnje prestonice naše zemlje.


Dan boksa u Smederevu


Nakon svečanog boks defilea učesnici smotre „Dan boksa u Smederevu“, ali i svi ljubitelji plemenite veštine preselili su se u Halu sportova gde su sa početkom od 19 časova održane vrhunske borbe kojima je prisustvovao i većnik za sport Grada Smedereva Saša Branezac.  


U sjajnom ambijentu, ali i atmosferi na kome bi pozavidele mnoge boks manifestacije, protekla je jedna divna boks veče u Smederevu. Reprezentativci i višestruki šampioni Srbije Veljko Gligorić i Damjan Grmuša priredili su prave „poslastice“, prikazali su svu raskoš svog talenta i ubedljivo stigli do pobeda nad isto tako sjajnim protivnicima. Prava atrakcija bila je borba u kategoriji do 91 kilogram između Majidu Jababua i Alena Mašovića koja je nakon velike borbe pripala naturalizovanom Srbinu Jababui.


Borbe su održane u tri runde po tri minuta uz živi TV prenos na TV Arena Sport.


Mlade boks snage naše zemlje u fer plej borbu, pokazali su i dokazali da je plemenita veština u Srbiji na pravom putu, šampionskom putu koji će narednih godina koja će iznedriti asove o kojima će se decenijama pričati.


Polako ali sigurno ostvarujemo svoje planove, a to je da nam sale za trening budi pune dece i mladih od kojih ćemo stvarati dobre ljude i bokserske šampione. Zahvaljujemo se Gradu Smederevu na sjajnom gostoprimstvu i što smo zajedničkim snagama uspeli da još jednom napravimo boks manifestaciju za pamćenje, koja će približiti plemenitu veštinu deci, mladima i njihovim roditeljima“ – istakao je nakon boks spektakla u Smederevu  predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.


- Borbe, rezultati -

Seniori

-60 kg Veljko Gligorić - Nenad Momirski (pobeda Gligorića prekidom sudije u 2. rundi)

-64 kg Nenad Jovanović - Viktor Ristić (pobeda Jovanovića 3:0)

-69 kg Velibor Pucar - Damjan Grmuša (pobeda Grmuše 0:3)

-75 kg Dejan Dašić - Nikola Jovanović (pobeda Jovanovića prekidom sudije u 1. rundi)

-75 kg Filip Džinić - Stefan Ristanović (pobeda Džinića 3:0)

-75 kg Stefan Ružević – Aleksandar Šerifović (pobeda Šerifovića prekidom sudije u 3. rundi)

-81 kg Nikola Kamaljević - Slobodan Jovanović (pobeda Jovanovića 0:3)

-91 kg Saša Milovac - Tadija Nikolovski (pobeda Milovca 2:1)

-91 kg Jababu Majidu - Alen Mašović (pobeda Jababe 3:0)


Datum: 09.09.2019. Autor: BSS

PROČITAJTE JOŠ...