Četverac drugi u B finalu

Nikola Soldatović (Smederevo), Nikola Kolarević (Grafičar), Slavko Savić (Crvena zvezda) i Dušan Stefanović (Danubijus 1885) ukupno osmi među deset posada.

Trka u B finalu na 53. juniorskom šampionatu sveta praktično je bila repriza repesaža. Dan ranije u odlučujuće nadmetanje su se probili Rumuni i Britanci, a iza njih kroz cilj su redom prošli Španci, naši, Australijanci i Indijci. 

Soldatavić, Kolarević, Savić i Stefanović najbolju su od tri trke i imali u B finalu. Iz Tokija donose utiske sa staze koja će dogodine biti olimpijsko borilište. Nadamo se da su bili prethodnica našim najboljim veslačima, koji će se za odlazak u Zemlju izlazećeg sunca ogledati na Svetskom prvenstvu u Lincu (25. avgust – 1. septembar). 

Sledeće godine „mundijalito” je u avgustu na Bledu, a prethodno (30-31. maj) najbolji juniori Evrope boriće se na Savskom jezeru.  

Rezultati: Španija 6.12,80, Srbija 6.13,26, Australija 6.21,40, Indija 6.24,76

Datum: 10.08.2019. Autor: Veslački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...