x

Skup ultralake avijacije

Skup ultralake avijacije

Vazduhoplovna manifestacija pod nazivom OPEN FLY IN 2019. održaće se u subotu 10. avgusta na sportskom aerodromu Ćuprija u organizaciji Aerokluba „Ćuprija“ uz podršku Vazduhoplovnog saveza Srbije, Opštine Ćuprija, Turističke organizacije Ćuprije, kao i Sportskog saveza opštine Ćuprije.


Više od 30 letilica iz cele Srbije, sa dinamičnom postavkom kako na zemlji tako i u vazduhu, predstaviće se posetiocima drugog aeromitinga na teritoriji grada Ćuprije. Osim ultralakih letilica očekuju se RC modelari kao i predstavnici generalne avijacije sa svojim letilicama.


Ljubitelje vazduhoplovstva na aerodromu u Ćupriji očekuje slobodan ulaz i nekoliko desetina poletanja i sletanja učesnika. Posebna atrakcija u vremenu od 10:00 do 12:00 sati je aeromiting gde će zainteresovani gledaoci videti umeća naših pilota. Očekuje se veoma interesantan letački program i prikaz najmodernijih letilica sa čime srpski aero klubovi raspolažu u ovom trenutku. Početak aeromitinga je planiran za deset časova.


Satnica vazduhoplovnih aktivnosti:


- 10.00  – Otvaranje skupa, Padobranci AK „Naša krila“ Paraćin donose državnu zastavu, zastavu aerokluba i opštine Ćuprija


- 10.15  – 12.00 Letački program (RC modelari, ultralake letilice, generalna avijacija...).


Dobro došli u Ćupriju na sportski aerodrom, kod odličnog domaćina Aeroklub „Ćuprija“!


Datum: 08.08.2019. Autor: Svetlana Bradić

PROČITAJTE JOŠ...