x

Odbojkaši Srbije na interkontinentalnim kvalifikacijama za OI 2020

Odbojkaši Srbije na interkontinentalnim kvalifikacijama za OI 2020

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije u sredu, 7. avgusta 2019. godine, putuje u Bari, gde će od 09. do 11. avgusta igrati na turniru C grupe Interkontinentalnih kvalifikacija za OI 2020.


Letnje Olimpijske igre 2020. održaće se u periodu od 24. jula do 09. avgusta 2020. godine, u Tokiju (Japan), u organizaciji Olimpijskog komiteta Japana i Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK).


Nikola Grbić, prvi trener seniora Srbije, saopštio je sastav tima koji će igrati u Italiji.


Na spisku su:

TEHNIČARI: Nikola Jovović i Aleksa Batak.

KOREKTORI: Aleksandar Atanasijević i Dražen Luburić.

LIBERA: Neven Majstorović i Nikola Peković.

BLOKERI: Srećko Lisinac, Petar Krsmanović,  Aleksandar Okolić i Stevan Simić.

PRIMAČI: Uroš Kovačević, Marko Ivović, Nemanja Petrić i Lazar Ćirović.

Sa reprezentacijom će u Bari otputovati i Marko Podraščanin.


Na Interkontinentalnim kvalifikacijama će igrati 24 najbolje selekcije sa FIVB rang liste, izuzimajući Japan, domaćina Olimpijskih igara. Po sistemu serpentine formirano je 6 grupa, u kojima će igrati po 4 selekcije, a samo pobednik će izboriti plasman na OI 2020 (24. jul – 9. avgust).


Muška seniorska reprezentacija Srbije odigraće prvi meč u Bariju, u C grupi protiv Australije u petak, 9. avgusta od 18.00 časova. U 2. kolu, u subotu, 10. avgusta, Srbija će igrati protiv Kameruna od 18.00 časova, a u poslednjem, 3. kolu, u nedelju, 11. avgusta, protiv Italije od 21.15 časova. Samo pobednik turnira će izboriti plasman na OI 2020, koje će se odigrati od 24. jula do 9. avgusta u Tokiju.


Sve utakmice Srbije iz Barija direktno će prenositi RTS 1 i TV SK 1. Preostale utakmice kvalifikacija (sve grupe uključujući i Bari) direktno će prenositi TV Sport Klub.


FIVB je objavio da će se 5 Kontinentalnih turnira u konkurenciji odbojkaša odigrati u januaru 2020, kao i da će na njima igrati minimum po 4 selekcije koje se nisu kvalifikovale na Olimpijske igre, a plasman će izboriti samo pobednici. (Izvor: KSS)


Datum: 07.08.2019. Autor: OSSRB

PROČITAJTE JOŠ...