Završen Šampionat sveta u Piteštiju

Foto: Nebojša Radović / KSS

Poslednjeg dana Šampionata sveta za juniore i mlađe seniore u rumunskom Piteštiju veslana su polufinala i finala u disciplinama na 500 metara. Tri od ukupno četiri srpske posade koje su se takmičile u polufinalu, izborile su mesta u finalnim trkama.


Čak dva finala veslala je naša juniorka Olivera Mihajlović.


Mihajlovićeva je Šampionat sveta u Piteštiju u juniorskom jednosedu na 500 metara završila na 5. mestu. Olivera je u finalu K1-500 trku izveslala za 2 minut i 3.585 sekundi.


Zlatnu medalju osvojila je Mađarica Emeše Kohalmi (1:58.013), srebro je pripalo Beloruskinji Veraniki Leanijuk (2:02.743), dok je bronzu osvojila Karla Frieiro iz Španije (2:02.837).


Nešto više od sat vremena kasnije, u dvosedu na istoj deonici Olivera Mihajlović i Anastazija Bajuk trku su izveslale za 2 mimnuta i 2.213 sekundi što je bilo dovoljno za 7. mestu na Prvenstvu sveta.


Zlatnu medalju osvojile su Emeše Kohalmi i Ester Rendesi iz Mađarske (1:54.262), srebro je pripalo posadi Češke, Stepanki Sobiškovoj i Barbori Galadovoj (1:57.295), dok je bronza otišla Beloruskinjama Hani Paščanki i Mariji Kaluhinoj (1:58.985).


Posada muškog četverca u konkurenciji mlađih seniora: Stefan Vrdoljak, Anđelo Džombeta, Nikola Rasulić i Mihailo Subotić, zauzela je 7. mesto u finalu, pošto su finalnu trku izveslali za 1 minut i 27.097 sekundi.


Titula je pripala posadi Australije (1:24.793), srebro je osvojio čamac Danske (1:25.199), dok se bronzom okitila posada Mađarske (1:25.237).


Naš predstavnik u juniorskom jednosedu na 500 metara, Aleksandar Perović, takmičenje u Piteštiju završio je u polufinalu. Perović je polufinalnu trku izveslao za 1 minut i 52.024 sekunde, i kroz cilj je prošao kao 7.Datum: 07.08.2019. Autor: Nebojša Radović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...