Medalje otišle iz Evrope, Mačković i Vasić četvrti

Na drugom od tri takmičenja za Svetski kup ove sezone pobednici iz Plovdiva Martin Mačković i Miloš Vasić u Poznanju su u dvojcu zauzeli četvrto mesto. Odličja su otišla sa Starog kontinenta jer su najbolji bili redom Australijanci, Novozelanđani i Kanađani, a naši su stigli najbrže među tri evropska čamca. Posle njih su kroz cilj prošli Britanci i Italijani.

U odnosu na odlučujuću trku s nedavnog Evropskog prvenstva u Lucernu na jezeru Malta kraj poljskog grada primetni su bili jedna upadljiva razlika i jedna upadljiva sličnost. Mačković i Vasić, koje je na „evru” ophrvala nervoza pa su prvi put prestupili, a zatim imali poteškoće u hvatanju pravog ritma, sada su startovali staloženo. Sličnost između dve trke je ta što su u Poznanju odmah odmakli Australijanci. Neuhvatljivi su ostali do kraja kao i onda braća Sinković iz Hrvatske, najbolji dvojac današnjice, koji su predahnuli za izazove u Poljskoj.

Suma sumarum, naš dvojac je bio među finalistima i u svom trećem učešću na velikim takmičenjima od početka sezone. Cilj je da se vrhunac forme dosegne za Svetsko prvenstvo potkraj avgusta u Lincu, gde se deli najveći broj olimpijskih karata za Igre u Tokiju dogodine.

Rezultati finala za dvojac: But, Hil (Australija) 6.38,23, Mari, Brejk (Novi Zeland) 6.39,49, Langerfeld, Mekejb (Kanada) 6.43,34, Mačković, Vasić (Srbija) 6.49,74, Glenister, Rositer (Velika Britanija) 6.52,57, Pjetra Karpina, Vičino (Italija) 6.58,58.

Datum: 23.06.2019. Autor: Veslački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...