x

Fudbal za sve

Fudbal za sve Foto: Bojana Milićević

Na terenima Fudbalskog saveza Beograda na Adi Ciganliji u nedelju su odigrane finalne utakmice "Poslovne lige 6+1=FUDBAL ZA SVE". Pod sloganom "Fudbal za sve", u organizaciji KMF Mungosi i Ace Kovačević,  a pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja odigrana je liga u kojoj je učestvovalo šest specijalnih škola, preko 60 sportista sa invaliditetom i smetnjama u razvoju.


Sve ekipe dobile su zlatne medalje i pehare, koje su im uručili Biljana Barošević, v.d. pomoćnika ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom i predsednik Sportskog saveza Beograda Dragan Tomašević. Stručnu podršku dao je veliki prijatelj i navijač naših sportista, voditelj  Dejan Pantelić sa Prve TV.


Projekat "FUDBAL ZA SVE" je jedan od pionira u organizaciji ovakvih aktivnosti u Srbiji.  Upravo ovakvi projekti su pravi put ka sprovođenju inkluzije u drustvo i  pokazatelj da "možemo biti jednaki" i da "razlike ne postoje". Uz gromoglasan aplauz i podršku sa tribina velikog broja predstavnika mnogih firmi iz Srbije, u nedelju je na Adi Ciganliji bilo puno radosti i srece za one kojima je to najpotrebnije.


Datum: 12.06.2019. Autor: Bojana Milićević

PROČITAJTE JOŠ...