Festival na pisti

U noći između 8. i 9. juna održana druga BEG Runway Run trka u organizaciji Beogradskog maratona i VINCI Airports Srbija uz pokroviteljstvo Grada Beograda.

U izvanrednoj atmosferi i zabavi, uz vrhunsku muziku, bubnjare, uz vatromet i vodene topove koji su podržavali sve učesnike, a onda i pobednike - održan je ovaj jedinstven i nezaboravan događaj uz učešće vrhunskih takmičara iz Srbije i oko 1000 rekreativaca iz zemlje i regiona.

„Prezadovoljni smo utiscima i učesnika i naših partnera i njihovim ocenama o vrhunskoj organizaciji BEG Runway Run trke. Očekujemo da će događaj postati tradicionalan i koristimo priliku da se zahvalimo upravi VINCI Airports Srbija bez čijeg razumevanja, podrške i pomoći ovaj događaj ne bi mogao da se održi na prostoru Aerodroma Nikola Tesla Beograd. Takođe je za ovaj događaj značajno i pokroviteljstvo Grada Beograda i podrška MUP Srbije – posebno Uprave granične policije i helikopterske jedinice koji su svojim profesionalnim odnosom i atraktivnim letovima helikoptera doprineli da ovo bude nezaboravan događaj. Verujemo da će naredno izdanje BEG Runway Run trke doprineti daljoj promociji Beograda, Aerodroma Nikola Tesla Beograd, kao i daljem razvoju trkačkog pokreta u Srbiji“ – izjavio je Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona.

Na drugoj BEG Runway Run trci, u muškoj konkurenciji, titulu osvojenu prošle godine na prvom izdanju ovog događaja, odbranio je Nemanja Cerovac, vrhunski dugoprugaš i kros trkač, dugogodišnji reprezentativac Srbije sa rezultatom 17:34. Drugoplasirani je bio olimpijac iz Londona Darko Živanović sa rezultatom 17:46, a trećeplasirani Miloš Rajičević sa rezultatom 18:37.

U ženskoj konkurenciji pobedila je Teodora Simović, učesnica Svetskog prvenstva u Londonu na maratonskoj distanci, učenica Rifata Ziljkića iz Novog Pazara, sa rezultatom 18:25. Drugoplasirana je bila Nevena Jovanović, prvakinja Srbije na 10 000 m, sa rezultatom 19:41, a trećeplasirana Nora Trklja, jedna od najboljih maratonki u Srbiji u poslednjih nekoliko godina, sa rezultatom 20:56.


Datum: 10.06.2019. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...