x

Festival na pisti

Festival na pisti

U noći između 8. i 9. juna održana druga BEG Runway Run trka u organizaciji Beogradskog maratona i VINCI Airports Srbija uz pokroviteljstvo Grada Beograda.

U izvanrednoj atmosferi i zabavi, uz vrhunsku muziku, bubnjare, uz vatromet i vodene topove koji su podržavali sve učesnike, a onda i pobednike - održan je ovaj jedinstven i nezaboravan događaj uz učešće vrhunskih takmičara iz Srbije i oko 1000 rekreativaca iz zemlje i regiona.

„Prezadovoljni smo utiscima i učesnika i naših partnera i njihovim ocenama o vrhunskoj organizaciji BEG Runway Run trke. Očekujemo da će događaj postati tradicionalan i koristimo priliku da se zahvalimo upravi VINCI Airports Srbija bez čijeg razumevanja, podrške i pomoći ovaj događaj ne bi mogao da se održi na prostoru Aerodroma Nikola Tesla Beograd. Takođe je za ovaj događaj značajno i pokroviteljstvo Grada Beograda i podrška MUP Srbije – posebno Uprave granične policije i helikopterske jedinice koji su svojim profesionalnim odnosom i atraktivnim letovima helikoptera doprineli da ovo bude nezaboravan događaj. Verujemo da će naredno izdanje BEG Runway Run trke doprineti daljoj promociji Beograda, Aerodroma Nikola Tesla Beograd, kao i daljem razvoju trkačkog pokreta u Srbiji“ – izjavio je Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona.

Na drugoj BEG Runway Run trci, u muškoj konkurenciji, titulu osvojenu prošle godine na prvom izdanju ovog događaja, odbranio je Nemanja Cerovac, vrhunski dugoprugaš i kros trkač, dugogodišnji reprezentativac Srbije sa rezultatom 17:34. Drugoplasirani je bio olimpijac iz Londona Darko Živanović sa rezultatom 17:46, a trećeplasirani Miloš Rajičević sa rezultatom 18:37.

U ženskoj konkurenciji pobedila je Teodora Simović, učesnica Svetskog prvenstva u Londonu na maratonskoj distanci, učenica Rifata Ziljkića iz Novog Pazara, sa rezultatom 18:25. Drugoplasirana je bila Nevena Jovanović, prvakinja Srbije na 10 000 m, sa rezultatom 19:41, a trećeplasirana Nora Trklja, jedna od najboljih maratonki u Srbiji u poslednjih nekoliko godina, sa rezultatom 20:56.


Datum: 10.06.2019. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...