x

Odlučeni parovi polufinala Prve lige Srbije

Odlučeni parovi polufinala Prve lige Srbije

U revanš utakmici između Plavih zmajeva i ekipe Black Hornets, domaći Zmajevi drugi put su savladali Jagodince ove sezone. Ove dve ekipe ponovo su odigrale zanimljivu utakmicu, koju ste mogli da pratite i u direktnom prenosu na kanalu Sport Klub 4, a igrač meča bio je Ivan Pleva koji je tri puta utrčao u end zonu i tako odveo Beograđane u polufinale u kojem će se sastati sa gradskim rivalom SBB Vukovima.

QB Zmajeva Džordž Bouven otvorio je poentiranje lepim pasom za Ognjena Mitrovića. QB Jagodine Kristofer Poup uzvratio je trčanjem i izjednačio rezultat (7:7).

Potom je jedan od najboljih igrača ove sezone Ivan Pleva doneo veću prednost Zmajevima sa dva TD trčanja, prvo za 3 jarde posle dužeg napada, a drugo za čak 53 posle odličnog trčanja (19:7).

Poup koji je u prvom meču sa Zmajevima bacio 8 puta pas do end zone, ovog puta je do TD dolazio nogama. Posle još jednog dužeg drive-a ušunjao se preko linije i smanjio vođstvo Beograđana (19:15).

Dženan Brigić je potom odmenio Plevu u igri i došao do TD, a sam Pleva je dodao dva poena i vratio prednost Zmajeva na dva poseda lopte (27:15). Poup se onda vratio igri iz prvog meča i fenomenalnim pasom spojio Srećkovića sa end zonom za 50 jardi (27:21).

Ali to je bio poslednji trzaj Stršljena. Pleva je ponovo slomio odbranu Jagodine, došao do end zone posle 41 jarda, a Uroš Jović je realizovao PAT i postavio konačnih (34:21).

Posle utakmice, QB domaćih Džordž Bouven zadovoljan je što ima novu šansu u plejofu: „Drago mi je što smo se vratili u polufinale. Na toj lestvici smo ispali prošle godine i oduševljen sam što imamo novu šansu. Kada je reč o utakmici, imali smo odličnu igru trčanjem. Na taj način kontrolisali smo utakmicu, a ofanzivna linija i Ivan su odigrali fantastično”, rekao je vođa napada Zmajeva Džordž Bouven.

Blue Dragons Belgrade 34 : 21 Jagodina Black Hornets
BASK Stadion 2.6.2019. 16.00

1/4 - 7 : 0 
7:0 Džordž Bouven pas za Ognjena Mitrovića 26 jardi, PAT Uroš Jović
2/4 - 6 : 7
7:7 Kristofer Poup trčanje 8 jardi, PAT Aleksandar Milenković
13:7 Ivan Pleva trčanje 3 jarde, PAT neuspešan
3/4 - 6 : 0
19:7 Ivan Pleva trčanje 53 jarde, TPC neuspešan
4/4 - 15 : 14
19:15 Kristofer Poup trčanje 1 jard, TPC Pavlović
27:15 Dženan Brigić trčanje 11 jardi, TPC Ivan Pleva
27:21 Kristofer Poup za Dejana Srećkovića 50 jardi, PAT neuspešan
34:21 Ivan Pleva trčanje 41 jard, PAT Uroš Jović

U pretposlednjem kolu ligaškog dela Sport Klub Prve lige Srbije, Kragujevac Wild Boars lako su slavili na gostovanju Novi Sad Wild Dogsima, rezultatom 41:0.

Može se reći da su aktuelni šampioni rešili utakmicu u prvom poluvremenu (21:0), u kojem je američki RB Nik Lasejn postigao tri tačdauna. U trećoj četvrtini u end zonu je utrčao i njegov sunarodnik QB Džejk Sison (0:28), pre nego što je vođstvo nad napadom predao Aleksi Đokiću, mladom kvoterbeku koji je pored juniorske, nastupao i za A reprezentaciju, a prošle godine je igrao u Švajcarskoj.

U četvrtoj četvrtini, Đokić je i sam utrčao u end zonu (0:35), da bi konačan rezultat postavio lepim pasom ka WR Milanu Novakoviću za 33 jarde (0:41).

Ekipa Wild Dogsa nije uspevala da poveže nekoliko dobrih akcija i dođe do poena. QB Luka Vujnović, WR Tihomir Todorov i Davor Soldo moraće da odigraju mnogo bolje u napadu, kao i odbrana Novog Sada za koju takođe igra nekoliko reprezentativaca Srbije. Odlični linijaš Aleksandar Doder moraće da odigra najbolju utakmicu ove sezone kako bi u polufinalu usporio Lasejna i izvršio pritisak na Sisona, a ako to učini defanzivni bekovi Luka Beljanski i Nemanja Vučković moraće da iskoriste turnover prilike koje im Sison pruži.

Veprovi za dve nedelje dočekuju Belgrade Blue Dragons u poslednjem kolu regularnog dela prvenstva, međutim ta utakmica neće imati takmičarski značaj. Već sada je poznato da će se u polufinalu Wild Boars sastati upravo sa ekipom Novi Sad Wild Dogs, ali ovaj put u Kragujevcu.

Novi Sad Wild Dogs 0 : 41 Kragujevac Wild Boars
SC Sajmište 2.6.2019. 17.00

1/4 – 0 : 14
0:7 Nik Lasejn trčanje 5 jardi, PAT Petar Goić
0:14 Nik Lasejn trčanje 6 jardi, PAT Petar Goić
2/4 – 0 : 7
0:21 Nik Lasejn trčanje 9 jardi, PAT Petar Goić
3/4 – 0 : 7
0:28 Džejk Sison trčanje 19 jardi, PAT Petar Goić
4/4 – 0 : 13
0:35 Aleksa Đokić trčanje 5 jardi, PAT Petar Goić
0:41 Aleksa Đokić pas za Milana Novakovića 33 jardi, PAT neuspešan

Posle dva tesna poraza od Kleka i Kikinde, Zemun Pirati doživeli su još jedan takav poraz, ovaj put u produžecima, i tako završili sezonu u Drugoj ligi Srbije. Bolji su bili Požarevac Pastuvi koje je kapiten Saša Petrović predvodio do pobede 24:21.

Gosti su mnogo bolje otvorili utakmicu. Kapiten Saša Petrović postigao je 2 TD trčanjem i jedan PAT, što je 13 poena samo od njega, a dva je dodao Dejan Justinović konverzijom posle drugog tačdauna. Posle prve četvrtine bilo je 0:15, a u drugog Petrović je postigao i FG za još 3 poena i rezultatom 0:18 se otišlo na odmor.

Tek tada Pirati su zaigrali bolje. QB Jovan Bojić pronašao je svoju omiljenu metu, TE Srđana Holika, za 15 jardi, a kiker Dragutin Žikić je dodao poen. Potom je na startu poslednje četvrtine Andrej Šerčić presekao jedan pas, vratio ga za TD i smanjio rezultat na 13:18.

Požar je ugasio Petrović još jednim fild golom (13:21), ali to nije sprečilo izjednačenje. Bojić je ponovo pronašao Holika za 10 jardi, a potom i Luku Vukojevića za dva poena (21:21). Meč je otišao u produžetak, drugi put na trećoj utakmici Stallionsa.

U produžecima je presudilo neiskustvo Pirata. Petrović je postigao još jedan FG i doneo pobedu Požarevljanima.

Posle utakmice predsednik Zemuna Bora Mihajlović je bio optimističan: „Neiskustvo smo platili porazom. Ova sezona jeste za zaborav, ali tri četvtine našeg tima čine igrači do 20 godina. Ova deca rastu, vidimo se dogodine i očekujte čudo od Pirata”, rekao je Mihajlović.

Na svom debiju za Pastuve, WR Edvard Mani je proslavio pobedu: „Odlično smo trčali u prvom poluvremenu i imali smo momentum. Taj momentum nismo iskoristili i u drugom poluvremenu Pirati su se vratili preko sjajnog napada kroz vazduh. U produžetku promenili smo defanzivnu šemu i zadržali ih. Naš kapiten nas je nosio i na kraju nam doneo pobedu”, rekao je Mani.

Zemun Pirates 21 : 24 Požarevac Pastuvi
OŠ Sutjeska Zemun 2.6.2019. 12.00

1/4 – 0 : 15
0:7 Saša Petrović trčanje, PAT Saša Petrović
0:15 Saša Petrović trčanje, TPC Dejan Justinović
2/4 – 0 : 3
0:18 FG Saša Petrović
3/4 – 7 : 0
7:18 Jovan Bojić pas za Srđana Holika 15 jardi, PAT Dragutin Žikić
4/4 – 14 : 3
13:18 Andrej Šerčić vraćanje intersepcije 40 jardi, PAT neuspešan
13:21 FG Saša Petrović
21:21 Jovan Bojić za Srđana Holika 10 jardi, TPC Luka Vukojević
Produžetak – 0 : 3
21:24 FG Saša Petrović

U svom prvom meču Arena liga Srbije ove sezone Obrenovac Hawks odigrali su veoma raznovrsno u napadu i zabeležili pobedu u gostima protiv neugodne ekipe Šabac Sharks rezultatom 25:12.

Obrenovčani su mnogo bolje otvorili susret i nisu dozvolili domaćinima da poentiraju do poslednje četvrtine. U tom momentu rezultat je bio 0:19 i utakmica je bila maltene rešena, ali ekipa Ajkula pokazala je kako ekipa treba da se bori do kraja utakmice.

Poentiranje je započeo RB Hawks Stefan Ljumović trčanjem za 10 jardi u prvoj četvrtini (0:6). U drugoj je QB Pavle Ivanović bacio pas za Đorđa Radonjića za 15 jardi, posle čega je Ljumović doneo ekstra poen. Rezultatom 0:13 otišlo se na poluvreme.

U nastavku Ivanović je pasom pronašao Ljumovića, koji je ovaj put došao do end zone posle 30 jardi.

Tek u poslednjoj deonici probudili su se Šapčani. Stefan Simanić je duži napad završio trčanjem za 2 jarde. Njegov imenjak iz suprotnog tabora Ljumović pobrinuo se da ne dođe do neizvesnosti i novim TD trčanjem vratio prednost na 19 razlike (6:25).

Konačan rezultat postavio je Mladen Kojić hvatanjem i trčanjem za 40 jardi (12:25).

Đorđe Radonjić je osim hvatanja za TD imao i jednu presečenu loptu u odbrani, a Aleksandar Jovičić takođe je imao nekoliko bitnih hvatanja. U odbrani Hawksa osim Radonjića, loptu je presekao i Ivan Pantić, a po fumble su pokupili Jovan Čanić i Ivan Popović.

Na dobru partiju Obrenovca senku je bacila povreda Nemanje Ivanovića, kojem ovom prilikom želimo brz oporavak i povratak na teren.

Na to se posle utakmice posebno osvrnuo trener Hawksa Filip Jovanović: „Želim pre svega da posvetimo ovu pobedu Nemanji Ivanoviću, našem igraču koji je doživeo prelom potkolenice u finišu prvog poluvremena. Dao je veliki doprinos u igri na obe strane terena i bio je među najzaslužnijima za odlazak na odmor sa vođstvom od 13:0. Kada je reč o samoj igri, napravili smo dosta grešaka na početku meca. Pre svega u napadu, u segmentima gde se prosto videlo neiskustvo pojedinih igrača. U tom delu meča odbrana je fantastično funkcionisala i obezbedila da greške napada prođu nekažnjeno. Kako je utakmica proticala, napad je uspostavio ritam, kontrolisao utakmicu dugim drajvovima i što je najbitnije, uspevao da realizuje prilike ispred protivničke endzone. Moram da kažem da sam izuzetno zadovoljan igrom svojih momaka, ali postoji još mnogo prostora za napredak. Sledećeg vikenda igramo protiv Bečeja. Znamo da su se dosta pojačali ove godine i da su doveli nekoliko kvalitetnih igrača sa superligaškim iskustvom iz Sombora i Vrbasa. Iako smo pobedili Šabac, Bečej je jasni favorit u ovoj utakmici. Mi ćemo se potruditi da popravimo neke greške i pružimo dobru predstavu protiv Vidri”, rekao je Jovanović.

Šabac Sharks 12 : 25 Obrenovac Hawks

1/4 – 0 : 6
0:6 Stefan Ljumović trčanje 10 jardi, neuspešan PAT
2/4 – 0 : 7
0:13 Pavle Ivanović pas za Đorđa Radonjića 15 jardi, PAT Ljumović
3/4 – 0 : 6
0:19 Pavle Ivanović pas za Stefana Ljumovića 30 jardi, neuspešan PAT
4/4 – 12 : 6
6:19 Stefan Simanić trčanje 2 jarde, neuspešan PAT
6:25 Stefan Ljumovic trcanje 5 jardi, neuspešan PAT
12:25 Mladena Kojića 40 jardi, neuspešan PAT

Na poslednjem pionirskom U15 fleg turniru Grupe Jug u Smederevu domaći Bedemi upisali su prve pobede, ekipa Jagodina Black Hornets je potvrdila svoju dominaciju i sa još tri pobede završila prvi deo takmičenja bez poraza (9-0). Zajedno sa njima na finalni turnir plasirala se ekipa Kraljevo Royal Crowns. Krune su u prvom meču poslednjeg turnira savladale Kragujevac Wild Boars sa 28:6 i na taj način odmah obezbedile plasman.

Odličan utisak na poslednjem turniru u regularnom delu ostavila je ekipa domaćina - Smederevo Bedemi, koji do sada nisu imali pobedu u šest mečeva. Oni su prvo savladali Kragujevac istim rezultatom kao Krune, a potom su uspeli da zabeleže pobedu u najzanimljivijem meču ovog turnira, kada su savladali Kraljevo sa 39:38. Neugodni su bili i protiv favorizovane Jagodine, koja je ipak slavila na kraju i obezbeedila savršen skor.

Posle turnira trener ekipe Bedema Mirko Simić bio je veoma zadovoljan: „Pre svega bih želeo da se zahvalim klincima na neverovatnoj borbi i zalaganju. Oni su svima nama pokazali kako se igra za svoj klub i svoj grad. Naravno zahvalio bih se ekipama Jagodine, Kraljeva i Kragujevca na fer i korektnoj borbi. Prezadovoljan sam igrom mojih momaka. Svi do jednog su dali maksimum, što je na kraju i najvažnije. Za mene rezultat nije u prvom planu, već je bitno da se deca zabavljaju i da im na terenu bude lepo, a kad to uspemo rezultat nam je zagarantovan”, siguran je Simić.

Kapiten Bedema Vuk Stoiljković je odigrao svaki sekund turnira: „Kao i ceo tim, veoma sam zadovoljan postignutim rezultatom. Spremali smo se dugo i naporno. I na kraju se taj rad i trud isplatio. Iako nismo prošli dalje mi smo srećni što smo imali priliku da učestvujemo u ovom takmičenju. Pošto nas je bilo samo petorica morali smo da bez pauze odigramo svaku utakmicu, što je bilo dosta naporno, ali zajedno sa našim trenerom Mirkom Simićem smo to pregurali”, rekao je Stoiljković.

Umesto na pomoćnom terenu FK Smederevo, koji je bio natopljen, turnir se odigrao u hali Tehničke škole u Smederevu. Rukovodstvo Bedema veoma brzo je reagovalo i sprečilo odlaganje turnira.

Rezultati Grupa Jug:

Kragujevac Wild Boars 6 : 28 Kraljevo Royal Crowns
Kragujevac Wild Boars 6 : 28 Smederevo Bedemi

Kraljevo Royal Crowns 12 : 46 Jagodina Black Hornets
Kragujevac Wild Boars 6 : 47 Jagodina Black Hornets

Kraljevo Royal Crowns 38 : 39 Smederevo Bedemi
Smederevo Bedemi 19 : 22 Jagodina Black Hornets

Domaćin turnira Grupe Sever na terenu IMT bila je ekipa Novi Beograd Orlovi. Oni su se plasirali na finalni turnir zajedno sa Inđija Indiansima, koji su ponovo bili nepogrešivi. Inđija je slavila na sve četiri utakmice i obezbedila prvo mesto. Domaći Orlovi su na poslednji turnir došli sa skorom 5-3, kao i debitanti Subotica Gorillas. Orlovi su u prvom meču savladali Vukove, dok su Indiansi pobedili Gorile, što je prethodilo odlučujućem meču za prolaz između Orlova i Subotice. Novi Beograd je bio bolji i slavio sa 30:14 i na taj način se stavio u poziciju za prolaz, što su na kraju i učinili.

SBB Vukovi su odigrali solidan turnir, sa dve pobede i dva poraza, dok su Zemun Pirati zabeležili četiri poraza, ali su odigrali nekoliko veoma zanimljivih utakmica, pogotovo protiv Subotice koju su Gorile rešile sa jednim poenom razlike.

Trener Orlova Aleksa Denović istakao je svoje zadovoljstvo igrom i organizacijom: „Ostvarili smo tri pobede i jedan poraz i taj rezultat obezbedio nam je plasman na finalni turnir. Ispunili smo naša očekivanja za ovu godinu. Predstoji nam finalni turnir gde napadamo titulu. Kao domaćini na terenu IMT, mislim da smo se dobro snašli i da je turnir protekao u lepoj atmosferi. U prethodnom kolu imali smo tri poraza, tako da nam je ovaj turnir bio ključan za pokazivanje naše mentalne snage posle slabijeg rezultata. Mislim da su moji momci pokazali visok nivo znanja, spremnosti i želje za pobedom”, rekao je Denović.

Rezultati Grupa Sever:

Novi Beograd Orlovi 20 : 16 SBB Vukovi Beograd
Meridian Inđija Indians 33 : 20 Subotica Gorillas

Novi Beograd Orlovi 30 : 14 Subotica Gorillas
SBB Vukovi Beograd 44 : 25 Zemun Pirates

Novi Beograd Orlovi 22 : 13 Zemun Pirates
SBB Vukovi Beograd 19 : 32 Meridian Inđija Indians

Novi Beograd Orlovi 12 : 26 Meridian Inđija Indians
Subotica Gorillas 27 : 26 Zemun Pirates

SBB Vukovi Beograd 28 : 0 Subotica Gorillas
Meridian Inđija Indians 35 : 19 Zemun Pirates



Datum: 06.06.2019. Autor: Ilija Jakšić

PROČITAJTE JOŠ...