x

Paraćinci dobili novu elektronsku metu

Paraćinci dobili novu elektronsku metu

Delegacija Streljačkog saveza Srbije posetila je danas Paraćin, gde je klubu SFS Borac uručila elektronsku metu proizvođača „SIUS“, koju je SSS dobio kao nagradu za osvojeno drugo mesto juniorske reprezentacije u Evropskoj ligi mladih vazdušnom puškom 2018. godine.

Metu su Paraćincima doneli Dragan Donević, šef stručnog štaba i selektor za pušku, i Ivan Manojlović, trener u stručnom štabu SSS.


Dragan Donević, koji je streljaštvom počeo da se bavi 1994. godine upravo u SFS Borac, odakle je 1998. prešao u Partizan, je kazao:


-Savez je od „SIUS“-a kao nagradu za srebrnu medalju u Evropskoj ligi mladih dobio dve elektronske mete. Drugu ćemo uručiti pirotskom klubu „Milorad Mančić Lukanjac“. Stručna komisija i Upravni odbor SSS su prepoznali da se u ova dva kluba kvalitetno radi, da okupljaju veliki broj mladih, pa je odlučeno da, se u sklopu programa Pomoći SSS klubovima, njima dodele  mete na korišćenje. Verujemo da će uz bolje uslove postizati i bolje rezultate.


SFS Borac, koji je pre dve godine obeležio 70 godina postojanja, jedan je od najstarijih streljačkih klubova u Srbiji, i jedan od najuspešnijih sportskih kolektiva u Paraćinu. Ima vrlo dobru školu, a trenutno najuspešnija članica kluba Anja Popović je na pragu kadetske reprezentacije. Svaka meta vredi oko 2.000 evra i  vredna je donacija za oba kluba.


Dragan Zdravković, direktor SFS Borac, se zahvalio Streljačkom savezu Srbije i dodao:


-Izuzetno nam je drago što je Streljački savez Srbije  prepoznao naš rad i dao podsticaj da nastavimo ovim putem. Daćemo sve od sebe da opravdamo poverenje.


SSS je 2017. godine za bronzu u Evropskoj ligi mladih dobio jednu metu, koja je pre godinu dana dodeljena SD „Dragan Jevtić Škepo“ iz Gornjeg Milanovca.


Datum: 04.06.2019. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...