x

Marko Nikolić prvak Mediterana u WBC verziji

Marko Nikolić prvak Mediterana u WBC verziji

Šampionski pojas prvaka Mediterana u najprestižnijoj, WBC verziji, stigao je u Beograd! Srpski vatrogasac i bokserski as zapalio je Halu sportova „Ranko Žervaica“ na Novom Beogradu u sudaru za šampionski pojas sa sjajnim Italijanom Adrijanom Sperandijem. Meč za pamćenje pružio je Nikolić u manifestaciji „Poklon Beogradu“ svim ljubiteljima boksa kako onih koji su se našli kraj ringa, tako i svim koji su ovaj meč imali priliku da gledaju putem malih TV ekrana na TV Arena.


Najbolji bokser Srbije, 30-godišnji Marko nakon teške i velike borbe sa Italijanom u deset rundi stigao je do pobede jednoglasnom odlukom sudija 3:0. Srpski as se sjajno kretao, zadavao udarce protivniku koji se pokazao kao izuzetno nezgodan rival.


-"Ni jedna runda nije bila jaka, od samog starta krenuli smo jakim tempom koji je pratio ceo meč, do poslednjeg gonga. Pauze u razmeni jakih udaraca čini mi se kao da nije ni bilo. Dobro smo se kretali, razmenjivali snažne udarce, ostajali na nogama i kidali jedan drugog. Pridržavao sam se plana i pokušavao da vezanim udarcima slomim njegov otpor. On se pokazao kao čvrst i stamen borac, i jako iskusan. Dao sam sve od sebe i zasluženo došao do titule, krune moje dosadašnje karijere. Hvala timu, sponzorima, publici iz Beograda, ali i sa svih strana koji su došli da me podrže. Najveća zahvlanost ide mojoj porodici. Pobedu posvećujem herojima sa Košara" - rekao je Nikolić, nakon 24 pobede u isto toliko profesionalnih borbi.


Srpski šampion je u ring, u borbu po šampionski pojas, krenuo uz pesmu „Junaci sa Košara“  kojima je posvetio pobedu.


-„Posebno sam ponosan što su ovu noć uz mene bili i neki od preživelih boraca sa Košara, mesta gde su pre 20 godina zajedno sa svojim poginulim drugovima branili i odbranili našu Srbiju od terorista“.


Nikolić je opravdao očekivanja svih koji su verovali u njega.


-„ Za mene je ovaj meč bio od velike važnosti. Prvi put sam se borio za jednu od titula i počastvovan sam činjenicom da sam šampionski pojas osvojio u rodnom gradu. Imao sam paklene pripreme za ovaj meč, koji je bio jako težak, prepun adrenalina i rafalnih udaraca sa obe strane, nismo štedeli jedan drugog ni sekund. Na najveći izazov u mojoj dosadašnjoj karijeri odgovorio sam svom svojom snagom i verom u pobedu. Na kraju pojas je završio u mojim rukama i sada idemo dalje u nove izazove i pobede“ – zaključio  je Nikolić koji je imao dugogodišnju blistavu karijeru u amaterskom boksu, bio je juniorski i seniorski šampion Srbije (šestostruki), učestvovao na evropskim i svetskim prvenstvima, kvalifikacijama za OI, a prelaskom u profi ring nastavio je da niže pobede i zabeležio ih je 24 do sada, ni jedan poraz.


Pored toga što je vrhunski sportista, vatrogasac, otac dva sina, Marko je i veliki humanista i nebrojano puta je organizovao akcije za pomoć u najvećem delu deci oboleloj od raka. Tradiciju je nastavio i ovaj put Nikolić je humanitarnu akciju radio u saradnji sa udruženjem “Uvek sa decom”, koje vodi brigu o deci oboleloj od raka sa IORS u Beogradu.


"Zahvaljujemo Gradu Beogradu i Sekretarijatu za sport i omladinu bez kojih ne bismo uspeli da organizujemo ovaj spektakl, kao i svim sponzorima" - rekao je menadžer Marka Nikolića i glavni organizator boks manifestacije "Poklon Beogradu" Luka Popović.


Datum: 01.06.2019. Autor: Neda Miletić

PROČITAJTE JOŠ...