x

Poznati svi učesnici finalnog turnira Evropske lige mladih

Poznati svi učesnici finalnog turnira Evropske lige mladih

Poznati su svi učesnici finalnog turnira Evropske lige mladih, koji će prvog vikenda oktobra biti održan u Budimpešti.


Kvalifikacije takmičenja u kome učestvuju strelci od 14 do 18 godina su završene minulog vikenda. Među selekcijama koje će se boriti za trofeje je i reprezentacija Srbije vazdušnom puškom, pobednik kvalifikacionog turnira Regiona „Istok“ u Novom Sadu.


Na turniru puškom učestvovaće osvajači prvih i drugih mesta na regionalnim kvalifikacijama: Srbija, Rusija (prva i druga pozicija u Regionu „Istok“), Švedska, Poljska (Region „Sever“), Italija, Mađarska (Region „Zapad“), kao i dve trećeplasirane selekcije sa najboljim bilansom Finska („Sever“) i Slovenija („Zapad“).


Za takmičenje pištoljem plasirali su se: Ukrajina, Rusija („Istok“),Italija, Češka („Zapad“), Litvanija, Poljska („Sever“), najbolja trećeplasirana selekcija Estonija („Sever“) i Mađarska, koja je u zapadnom regionu zauzela četvrto mesto, ali se direktno kvalifikovala kao domaćin.


Aktuelni šampioni su Rusija (puška) i Ukrajina (pištolj). Reprezentacija Srbije puškom je prošle godine na finalnom turniru, održanom u Finskoj, osvojila srebro. Naša selekcija puškom je osvojila tri medalje u Evropskoj ligi mladih, jer u prvom izdanju ovog takmičenja, održanom 2009, srpski tim se okitio zlatom, dok je 2017. bio treći.


Učesnici turnira u Budimpešti će biti podeljeni u dve grupe od po četiri tima. Sastavi grupa biće određeni žrebom, 3. oktobra,  uoči ceremonije svečanog otvaranja. Prvo i drugo kolo biće održani 4. oktobra. Drugog takmičarskog dana, 5. oktobra na programu je treće kolo i mečevi za medalje. U finalu se sastaju pobednici, a u meču za bronzu drugoplasirani u grupama.


Datum: 23.05.2019. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...