7. Vršačka trka uz stepenice

U nedelju, 26. maja, biće održana 7. Vršačka trka uz stepenice. Prema do sada prispelim prijavama očekuje se više od 150 takmičara, najviše do sada. Posebno raduje veliki broj Vrščana, oko 70, a prijatno iznenađenje je i veliki broj žena – više od 50% više nego prethodne godine.

Glavni favorit na muškoj trci je Kristijan Stošić iz Beograda, pobednik trke 2016. godine, koji je ove godine naš najbrži maratonac sa rezultatom 2:27:20 koje je postigao na maratonu u beču. Očekuje se dolazak i Miloša Dajevića iz Beograda, koji je u Vršcu bio dva puta drugi i jednom treći. Miloš je na državnom prvenstvu u polumaratonu, održanom u Somboru pre dva dana (19.05.) bio drugi sa rezultatom 1:15:01. Visok plasman se očekuje i od Zorana Markovića iz Bačkog Jarka, iskusnog ultramaratonca.

Kod žena glavni favorit za prvu poziciju je Nevena Jovanović iz Beograda, prošlogodišnja pobednica i rekorderka staze sa vremenom 5 minuta, 11 sekundi i 48 stotinki. Visok plasman rezervisan je i za Katarinu Pohlod iz Novog Sada, važeću šampionku Srbije u polumaratonu. Katarina je prva prošla kroz cilj pre dva dana u Somboru sa vremenom 01:25:29 i ova godina za nju je veoma uspešna. Za najvišu poziciju će se boriti i Ivana Živković, koja brani vicešampionsku titulu od prošle godine u Vršcu.

Obzirom da se istog dana u Sremskoj Mitrovici održava Prvenstvo Srbije na 10000m na stazi, normalno je da neko od sigurnih pretendenata za visok plasman ove godine neće doći u Vršac. Ipak, to je i šansa za nekog od mnogobrojnih takmičara iz Vršca da se popne na postolje.

Zanimljivo nadmetanje očekuje se i u čak 7 starosnih kategorija, a glavni favoriti su i rekorderi staze u Vršcu za veterane, Miloš Savić u muškoj (najbolje vreme: 5 minuta, 15 sekundi i 9 stotinki) i Vesna Gajić (najbolje vreme: 6 minuta, 50 sekundi i 21 stotinki), oboje iz Beograda.

Vršački atletski klub još jednom poziva sve zainteresovane da se na portalu: trka.rs prijave za trku obzirom da su prijave i dalje otvorene. Stoga je realno očekivati da se neko od favorita u međuvremenu prijavi i dođe u Vršac.

Datum: 21.05.2019. Autor: VAK 1926

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...