x

Poznati svi učesnici FIBA 3x3 SP u basketu 2019

Poznati svi učesnici FIBA 3x3 SP u basketu 2019

Novi Zeland, Španija (žene), Francuska, Portoriko (muškarci) i Australija (muškarci i žene) uhvatili su poslednjih 6 ulaznica za FIBA 3x3 Svetsko prvenstvo na kvalifikacijama održanim u San Juan-u (Portoriko), 4-5 maja.

Svetsko prvenstvo u basketu 3x3 2019 (engl. FIBA 3x3 World Championship / FIBA 3x3 World Cup) održaće se u periodu od 18. do 23. juna 2019. godine, u Amsterdamu (Holandija), u organizaciji Košarkaškog saveza Holandije i Međunarodne košarkaše federacije - FIBA.


U muškoj kategoriji, portorikanski domaćini su imali koristi od podrške svojih glasnih navijača koji su napunili istorijski bejzbolski stadion Hiram Bithorn. Nastavili su da budu jedini neporaženi tim (4-0) i  fabrika zabave, počevši od dunk mašine Luis “Pela Coco” Hernandez-a.


Australija i Francuska takođe su izborile svoju kartu za Svetsko prvenstvo, zahvaljujući 2 najbolja individualna bodovanja u toku vikenda. Tim Coenraad je postigao 13 poena za Australiju u poslednjoj utakmici turnira protiv Češke. Remi Dibo je učinio još bolje: postigao je 14 poena u prethodnoj kvalifikacionoj utakmici protiv istih protivnika.


Australija je bila jedina zemlja koja je kvalifikovala i mušku i žensku ekipu tokom vikenda. Njihova ženska ekipa bila je nezaustavljiva u San Juan-u. Pobedili su u sve 4 utakmice, a da nijednom nisu primili više od 10 poena. Rebecca Cole i Alice Kunek završili su kao najbolji strelci.


Španija je osvojila kartu za Amsterdam pod vodstvom svoje zvijezde Paule Palomares, koja je odigrala turnir: klizav prelazak nakon kojeg je uslijedila spektakularna pomoć. Novi Zeland je bio poslednji koji je dodao svoje ime na listi nakon što su u poslednjoj kvalifikacionoj utakmici pobedili Brazil.


Ukupno 16 timova se takmičilo na prvom kvalifikacionom takmičenju za FIBA 3x3 Svetsko prvenstvo. Sa ovih poslednjih 6 kvalifikovanih timova popunjen je broj od ukupno 40 timova koji će učestvovati. Šesto izdanje FIBA 3x3 Svetskog prvenstva održaće se u Amsterdamu, Holandija 18. i 23. juna.




Datum: 09.05.2019. Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...