x

FIFA najavila novo esport takmičenje za nacionalne timove

FIFA najavila novo esport takmičenje za nacionalne timove

FIFA će biti domaćin inaguracione verzije FIFA eKupa Nacija (engl. eNations Cup) 13. i 14. aprila 2019. godine. Po prvi put takmičiće se nacionalni timovi (reprezentacije) na svom putu do FIFA eSvetskog kupa 2019 (engl. FIFA eWorld Cup 2019).


Prvi FIFA eKup Nacija biće pozivnog i egzibicionog karaktera i predstaviće novi format takmičenja u okviru koga će se nacionalni timovi međusobno nadmetati na putu za FIFA eSvetski kup 2019. Sa druge strane FIFA eKup Nacija pružiće igračima (gejmerima) jedinstvenu priliku da predstavljaju svoj nacionalni tim na turnirima u toku ove sozone, u okviru “EA SPORTS FIFA 19 Global Series


Šesnaest (16) nacionalnih timova koji će predstavljati konfederacije FIFA-e (CONCACAF, CONMEBOL, CAF, OFC, AFC,UEFA) biće pozvano da učestvuju na ovom događaju. Nacionalne federacije moći će da organizuju efudbal šampionate (engl. eFootball championships) kako bi izabrali najbolje igrače/gejmere za svoje nacionalne timove. Dva najuspešnija igrača predstavljaće svoju zemlju na FIFA eKupu Nacija.


“Uključivanje nacionalnih asocijacija članica FIFA-e u ovo takmičenje je još jedan značajan i uzbudljiv korak napred za FIFA-u i globalan razvoj eFudbal-a. Nakon uspešnog predstavljanja FIFA eSvetskog kupa za klubove (engl. FIFA eClub World Cup™), radujemo se uključivanju takmičenja između nacija u naš portfolio eFudbal-a” - izjavio je Luis Visente (Luis Vicente), Glavni direktor za digitalne transformacije i inovacije u FIFA-i, i dodao: “FIFA eKup Nacija za nas predstavlja još jedan veliki korak kad je u pitanju rast i razvoj eFudbala.”


FIFA eKup nacija, koji predstavlja jedan od osam (8) glavnih turnira, kad je u pitanju EA Sports FIFA 19 Global serija, i jedan od tri turnira koje organizuje FIFA, održaće se 13. i 14. aprila 2019. godine. Glavni događaj kad je u pitanju eFudbal održaće se početkom avgusta ove godine, kada će se održati FIFA eSvetski kup (engl. FIFA eWorld Cup).


FIFA eKup Nacija - činjenice:


  • 16 eFudbal nacionalnih timova sa po dva igrača učestvovaće na FIFA eKupu Nacija.

  • Jedan od tri događaja (turnira) održaće se 13. i 14. aprila 2019. godine.

  • FIFA eKup Nacija deo je FIFA 19 Global Serije na putu do FIFA eSvetskog kupa (engl. FIFA eWorld Cup).



Više informacija o tome gde će se turnir održati i koje nacije će se takmičiti, kao i sam format (sistem takmičenja) FIFA eKupa Nacija biće poznato uskoro.


Održan žreb za FIFA eKup Nacija 2019


Datum: 02.03.2019. Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...