x

FIFA saopštila zemlje učesnice prvog FIFA eKupa Nacija

FIFA saopštila zemlje učesnice prvog FIFA eKupa Nacija

FIFA je potvrdila spisak zemalja koje će uzeti učešće na prvom FIFA eKupu Nacija, kao i koji grad će biti domaćin ovog inaguracijskog događaja, koji će biti održan sleećeg meseca.


Kao jedan od glavnih događaja u okviru EA Sports FIFA 19 Globalne serije, FIFA eKup Nacija predstavlja novinu u profesionalnom eFudbal kalendaru ove sezone.


FIFA najavila novo esport takmičenje za nacionalne timove


13. i 14. aprila ove godine, London će biti domaćin 1. FIFA eKupa Nacija, na kome će učešće uzeti 20 nacionalnih timova iz 6 konfederacija (Concacaf, CONMEBOL, CAF, OFC, AFC and UEFA).


Nakon detaljnog i opsežnog procesa evaluacije, FIFA je uputila pozive za učešće na inaguraciponom FIFA eKupu Nacija na 20 adresa. Nacionalni savezi koji će učestvovati na 1. FIFA eKupu Nacija su: Argentina, Australija, Brazil, Kina, Danska, Engleska (domaćin), Finska, Francuska, Nemačka, Meksiko, Holandija, Novi Zeland, Norveška, Portugalija, Saudijska Arabija, Južna Afrika, Španija, Švedska, Rusija, SAD.


Programom 1. FIFA eKupa Nacija predviđena su pojedinačna (1 na 1) i timska (2 na 2) takmičenja, na Xbox-u i PlayStation-u. Takođe, programom FIFA eKupa Nacija predviđeno je da ekipe budu razvrstane u 5 grupa, sa po 4 ekipe, odakle će po dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe proći u nokaut fazu.


Pored međunarodne slave i nagradnog fonda od 100 000 USD, igrači izabrani od strane svojih asocijacija, koji uzmu učešće na FIFA eKupu Nacija 2019, takođe će imati šansu da osvoje i do1500 bodova u okviru EA Sports FIFA 19 Globalne serije, čime će dobiti mugućnost da naprave značajan korak na putu ka FIFA eSvetskom prvenstvu 2019.


Christian Volk, Direktor eFudbala u FIFA-i, izjavio je: “Sa 20 najboljih zemalja na Svetu, kad je u pitanju eFudbal, ovogodišnji FIFA eKup Nacija, predstavlja još jedan primer strasti i uzbuđenja koje eFudbal može da ponudi, ali i šansu igračima i nacionalnim savezima da se nadmeću za nacionalni ponos i međunarodnu slavu.” i dodao: “Nakon nezampaćenog interesovanja koje je ovaj događaj izazvao, odluka o proširenju FIFA eKupa Nacija sa 16 na 20 timova, omogućiće učešće većeg broja nacionalnih saveza, i biti važan korak za FIFA-u da nastavi sa razvojem eFudbala i eFudbalske zajednice u budućnosti.”


Volk je zaključio: “Nakon uspešne implementacije na nedavno održanom FIFA eKlubskom Svetskom kupu, veoma smo uzbuđeni što će takmičenje timova (2 na 2) biti deo 1. FIFA eKupa Nacija. Novi format takmičenja (2 na 2) predstavlja još jednu važnu inovaciju ove sezone, kad je eFudbal u pitanju, koja će dodatno doprineti dinamici i dramatici samog takmičenja.”


Kvalifikacioni proces za izbor članova (reprezentativaca) za nacionalne timove koji će se takmičiti na FIFA eKupu Nacija organizovaće sami nacionalni savezi.


Održan žreb za FIFA eKup Nacija 2019


1. FIFA eKup Nacija - činjenice:

  • 1. FIFA eKup nacija održaće se u Londonu 13. i 14. aprila 2019. godine.

  • 20 reprezentacija iz 6 konfederacija učestvovaće na 1. FIFA eKupu Nacija.

  • Na 1. FIFA eKupu Nacija održaće se takmičenja u pojedinačnoj (1 na 1) i ekipnoj (2 na 2) konkurenciji.


Datum: 15.03.2019. Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...