x

Kragujevčani osvojili Kup Srbije - Grupa Zapad

Kragujevčani osvojili Kup Srbije - Grupa Zapad Foto: RK Radnički 1964

Rukometaši Radničkog 1964 su u finalnoj utakmici Kupa Srbije-grupa Zapad savladali superligaša, ekipu „Mokra Gora“ iz Zubinog Potoka rezultatom 28-22, poluvreme 16-10 i osvojenim trofejom podigli samopouzdanje pred nastavak prolećnog dela šampionata u kome imaju najviše ambicije.

Granitna odbrana Kragujevčana je dala rezultat na samom početku utakmice i rezultirala prednošću od velikih 4 razlike pogotkom Kneževića u 4-om minutu. Rano vođstvo i organizovana igra u oba pravca je i odredilo dalji tok utakmice. Rukometaši Radničkog su održavali prednost tokom kompletnog prvog dela igre, a na samom kraju je i povećali i sa 6 golova razlike (16-10) odlaze na 10-minutni odmor.

Večeras desetkovana povredama i bolešću par igrača, ekipa Radničkog je nastavila u istom stilu i u drugom poluvremenu. Domaćin nije dozvolio protivniku da se trgne i proba da smanji prednost, koja je u više navrata iznosila i 8 golova. Večeras solidno popunjenu halu Jezero i svoje navijače su pred kraj utakmice „počastili“ sa par atraktivnih poteza i dva cepelina u režiji tandema Stanojev-Tomić, koje je domaća publika nagradila frenetičnim aplauzima. Konačan rezultat 28-22 i početak slavlja zbog osvajanja prvog trofeja, upriličena je i dodela medalja i pehara, u kojoj domaći igrači nisu zaboravili svoje povređene drugove.

U redovima domaćina najefikasniji  su bili Bojan Tomić sa 7 i  Veselin Stevanović sa 6 pogodaka, dok je kod Mokre Gore najraspoloženiji bio Aleksandar Nikolić  sa 5 postignutih golova.

Igrač utakmice : Bojan Tomić

RK Radnički 1964 –RK Mokra Gora: 28-22 (16-10)

Kragujevac: Hala “Jezero”. Gledalaca : 400
Sudije: Spasoje Kolak,Stanislav Milošević
Sedmerci: Radnički 3 (2),Mokra Gora 3 (3)
Isključenja : Radnički 6 minuta , Mokra Gora 10 minuta


Radnički 1964: Blagojević, V.Stevanović 6, Ristić 1, Mutavdžić  , Lekić Petrović (10 odbrana), Knežević 3, M.Stevanović, Radenović, Stanojev 5, Bogdanović 2, Tomić 8, Janićijević, Mrvović 3.

Mokra Gora: Krstić ( 3 odbrane), Tomović, Galjak, Biševac, Aleksić, Tomović 4, Milić, Nikolić 5, Milojković ( 3 odbrane), Erić 4, D.Kasalović 2, A.Kasalović 1, Radenković, Simović 1, Utvić 2, Stanković 3.

Rukometaše Radničkog očekuje žreb za osminu finala I nastavak takmičenja u kupu Srbije.


Datum: 07.02.2019. Autor: R64 media team

PROČITAJTE JOŠ...