x

Otvoren 7. Sajam sporta

Otvoren 7. Sajam sporta Foto: RSS

Međunarodni Sajam sporta, sedmi po redu, svečano je otvoren u petak u hali 1 Beogradskog sajma, a već prvog dana prodefilovalo je više hiljada učesnika, među kojima je bilo najviše dece.

Tradicionalnu manifestaciju koju organizuju Ministarstvo omladine i sporta (MOS) i Sportski savez Srbije (SSS) pod sloganom "Put uspeha", otvorio je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, u društvu predsednika ŠS Davora Štefaneka i proslavljenog fudbalera Dejana Stankovića.

- Ovo je godina rekorda, ponosa, radosti i sada obećavamo da moramo da budemo još uspešniji. Sport je put uspeha i predstavljamo ono što Srbija najbolje ima. Uspeli smo mnogo toga da uradimo, rezultati su bili čak tri puta bolji - rekao je Udovičić na otvaranju.

Kao i svake godine, štand Rukometnog saveza Srbije, uz teren najvećih dimenzija pod svodovima hale 1, privukao je veliki broj ljubitelja sporta, kao i dece koja su želela da se upoznaju sa osnovama našeg sporta gledajući svoje vršnjake iz klubova širom zemlje koji su prezentirali naš sport.

- Sajam je sjajna prilika da izađemo iz svakodnevice i da deca vide na konkretnom primeru sve ono što čini jedan sport. To je i šansa da se ostvari i učvrsti saradnja sa drugim organizacijama, a mi smo imali prvog dana na terenu ljude iz Republičkog zavoda za sport, koji su izvršili testiranje jedne grupe igrača i igračica. Na taj način deca stiču ne samo potrebna znanja vezana za naš sport, već i mnogo šira, vezana za sportsku kulturu. Ovakav koncept sajma ima velike mogućnosti. Ima lepu perspektivu, kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom nivou, s obzirom da smo danas razgovarali i sa par stranih delegacija. Na taj način Srbija može biti prepoznata i kao zemlja sportskog turizma. Puno je mladih ljudi, a na nama je da im se prilagodimo, da analiziramo šta i kako rade, koje su im potrebe, i na taj način dobijemo neke nove ideje i energiju za budućnost. Možemo puno toga da naučimo od novih generacija - rekao je v.d generalnog sekretara RSS, Mazlam Džemailoski.

Datum: 23.11.2018. Autor: Rukometni savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...