Otvoren 7. Sajam sporta

Foto: RSS

Međunarodni Sajam sporta, sedmi po redu, svečano je otvoren u petak u hali 1 Beogradskog sajma, a već prvog dana prodefilovalo je više hiljada učesnika, među kojima je bilo najviše dece.

Tradicionalnu manifestaciju koju organizuju Ministarstvo omladine i sporta (MOS) i Sportski savez Srbije (SSS) pod sloganom "Put uspeha", otvorio je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, u društvu predsednika ŠS Davora Štefaneka i proslavljenog fudbalera Dejana Stankovića.

- Ovo je godina rekorda, ponosa, radosti i sada obećavamo da moramo da budemo još uspešniji. Sport je put uspeha i predstavljamo ono što Srbija najbolje ima. Uspeli smo mnogo toga da uradimo, rezultati su bili čak tri puta bolji - rekao je Udovičić na otvaranju.

Kao i svake godine, štand Rukometnog saveza Srbije, uz teren najvećih dimenzija pod svodovima hale 1, privukao je veliki broj ljubitelja sporta, kao i dece koja su želela da se upoznaju sa osnovama našeg sporta gledajući svoje vršnjake iz klubova širom zemlje koji su prezentirali naš sport.

- Sajam je sjajna prilika da izađemo iz svakodnevice i da deca vide na konkretnom primeru sve ono što čini jedan sport. To je i šansa da se ostvari i učvrsti saradnja sa drugim organizacijama, a mi smo imali prvog dana na terenu ljude iz Republičkog zavoda za sport, koji su izvršili testiranje jedne grupe igrača i igračica. Na taj način deca stiču ne samo potrebna znanja vezana za naš sport, već i mnogo šira, vezana za sportsku kulturu. Ovakav koncept sajma ima velike mogućnosti. Ima lepu perspektivu, kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom nivou, s obzirom da smo danas razgovarali i sa par stranih delegacija. Na taj način Srbija može biti prepoznata i kao zemlja sportskog turizma. Puno je mladih ljudi, a na nama je da im se prilagodimo, da analiziramo šta i kako rade, koje su im potrebe, i na taj način dobijemo neke nove ideje i energiju za budućnost. Možemo puno toga da naučimo od novih generacija - rekao je v.d generalnog sekretara RSS, Mazlam Džemailoski.

Datum: 23.11.2018. Autor: Rukometni savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...