x

Novi Sad broji sitno do MMA spektakla

Novi Sad broji sitno do MMA spektakla

Svetske zvezde mešovitih borilačkih veština (MMA) polako pristižu u „Srpsku Atinu“! Ostalo je još osam dana do "Serbian Battle Championship – SBC", borilačkog događaja u mešovitim borilačkim sportovima, koji po 19. put organizuje najbolja srpska i regionalna internacionalna MMA organizacija 01. decembra 2018. u Novom Sadu, u Velikoj hali SPENS-a sa početkom u 19.30 časova.

Kao i u prethodnih osamnaest, i u ovom vrhunskom spektaklu svoje nastupe potvrdila su najveća domaća, regionalna, evropska i svetska imena iz MMA sporta. Mnogobrojni ljubitelji najbržeg rastućeg sporta u svetu će imati priliku da u našoj zemlji uživaju u mečevima kako boraca iz Srbije, tako i iz Japana, Sjedinjenih Američkih Država, Brazila, Filipina, Malezije, Irana, Nemačke, Hrvatske, Bosne i Hercegovine.

Posebno treba izdvojiti vrhunsku borbu koja će sigurno pružiti pravi vatromet u SBC heksagonu, veliki srpsko-brazilski duel najviše svetske klase u kome će se boriti Damir "Dado" Mihajlović vs  Jhonny "Lenhador" Carlos!

Damir "Dado" Mihajlović je svima poznato ime kada je domaća i evropska MMA scena u pitanju, jedan od prvih srpskih boraca priznatih na međunarodnoj MMA sceni, i jedan od najbolje rangiranih velteraša na Balkanu. Majstor Luta Livre sporta i bivši SBC šampion spreman je na povratak u borilište nakon više od godinu dana i kao i uvek beskompromisnu borbu i rat u kavezu! Dado se za ovu borbu spremao u Brazilu, u čuvenom Astra Fight Team-u.

Na drugoj strani SBC heksagona stajaće Jhonny "Lenhador" Carlos, pratiocima SBC manifestacija poznat po eksplozivnom i dominantnom nastupu na SBC-u 18 kada je nokautom pobedio Nemanju "Sledgehammer" Kovača. Carlos je u Brazilu poznat kao neustrašivi ratnik, i vlasnik nekoliko šampionskih pojaseva, dolazi iz izuzetno cenjenog Master Kombat tima koji vodi renomirani Gean do Vale, čiji tim obiluje hrabrim i jakim borcima, neustrašivim "brawlerima" koji konstantno u borbi idu napred i daju sve od sebe kako bi atraktivno završili borbu.

Organizatori su za publiku u Novom Sadu, našoj zemlji i regionu 01. decembra pripremili zaista još jedan vrhunski meč najvišeg svetskog renomea - novi teškaški duel koji će na sebe preuzeti težinu borbe za pojas šampiona Serbian Battle Championship organizacije u teškoj kategoriji! Publika u Velikoj hali novosadakog SPENSa imaće priliku da gleda pravu legendu MMA sporta koja nam dolazi iz Japana, Satoshi-ja ishi-ja u borbi protiv jednog od najiskusnijih američkih MMA boraca Tony-ja "Kryptonite" Lopeza!

Satoshi je jedan od najuspešnijih džudista iz Japana, i između ostalog, pored osvajanja zlatnih odličja u svojoj zemlji i svetskim turnirima, osvajač je najsjajnije Olimpijske  medalje u japanskom nacionalnom sportu! U Novom Sadu na Serbian Battle Championshipu 19, ovaj najbolji japanski profesionalni MMA borac pokušaće da stigne do osamnaeste profesionalne pobede u karijeri i šampionskog SBC pojasa.

Američki profesionalac Tony "Kryptonite" Lopez u karijeri odradio čak 91 borbu. Ni Lopez ne zaostaje mnogo za Ishijem kada je reč o konkurenciji koju je tokom bogate karijere imao priliku da susretne u ringu/ kavezu - Konstantin Gluhov, Joe Doerksen, Jeremy Horn, Jeff Monson, Houston Alexander, Ilir Latifi, Alexey Oleinik, a u Srbiju dolazi kako bi se domogao novog šampionskog pojasa i impresivne 62. profesionalne pobede. Dakle, zaista imamo priliku da gledamo velika svetska imena koja će nakon najvećih svetskih pozornica zakoračiti i u SBC arenu u borbi za pojas SBC šampiona u teškoj kategoriji.

Serbian Battle Championship 2018 (SBC 19) - kompletan spisak borbi:

  • Damir "Dado" Mihajlovic (SRBIJA) vs Jhonny "Lenhador" Carlos (BRAZIL) SUPER FIGHT, Catchweight  

  • Nemanja "Sledgehammer" Kovač (SRBIJA) vs Jackson "Tortora" Loureiro (BRAZIL) Title Fight

  • Ognjen "Master" Salatić (SRBIJA) vs Cleverson "Carrilho" Silva (BRAZIL)

  • Marko Petković (SRBIJA) vs Hatef Moeil (NEMAČKA / IRAN)

  • Dušan Salkanović (SRBIJA) vs Werlleson "Zico/Galinho" Martins Ribeiro (BRAZIL)

  • Alija Tucak (BOSNA I HERCEGOVINA) vs Andjelko Kitić (HRVATSKA)

  • Duško Todorović (SRBIJA) vs Michel "Demolidor" Pereira (BRAZIL) Title fight

  • Satoshi Ishi (JAPAN) vs Tony Lopez (SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE) Title Fight

  • Pepito "DU30" Masangkay (FILIPINI) vs Luis Rafael "Japa" Laurentino (BRAZIL)

  • Slavoljub "Mitke" Mitić (SRBIJA)  vs Alex "Leko" da Silva (BRAZIL)

  • Nebojša Mršić (SRBIJA) vs Muhammad Shuqrie (MALEZIJA)

  • Willian Hoffmann (BRAZIL) vs Ugur Ozkaplan (NEMAČKA / TURSKA)

Datum: 23.11.2018. Autor: Neda Miletić

PROČITAJTE JOŠ...