x

Promenljiv učinak Srba u Bundes ligi

Promenljiv učinak Srba u Bundes ligi

Nemačka Bundes liga je minulog vikenda nastavljena turnirima Prve i Druge lige vazdušnom puškom.


Srpski strelci su imali promenljiv učinak.


U Prvoj ligi, Grupa „Sever“ održani su mečevi petog i šestog kola.


Milutin Stefanović, koji se takmiči za Tus Hilgert je oba dana takmičenja na turniru u Gelzenkirhenu postigao dobre rezultate, ali je upisao poraze. Srpski reprezentativac je u porazu Tus Hilgerta od Mengshauzena (1:4) pogodio 397 krugova, ali  njegova rivalka Holanđanka Mandi Mulder je bila sjajna i sa 399 krugova donela poen svojoj ekipi. U šestom kolu, Tus Hilgert se sastao sa klubom BSV Buer Bulse iz Gelzenkirhena. Stefanović je za protivnika imao odličnog Mađara Ištvana Penija, koji je pogodio apsolutnih 400 krugova, a naš strelac 396. Tim iz Gelzenkirhena je slavio pobedu sa maksimalnih 5:0.


Katarina Biserčić se, takođe u grupi „Jug“, takmiči za Olimpiju iz Derpšeta. Nastupila je u šestom kolu , u duelu Olimpije i Vikenberga. Izgubila je od Izabel Rušel (390:392), a Vikenberg je trijumfovao sa 5:0.


Tus Hilgert je trenutno deveti, a Olimpija je na poslednjem 12. mestu. Vodi Hubertus Elsen sa svih 12 bodova.


Ubedljiv trijumf Marije Zavišić


Ove sezone Srbija ima predstavnice i u Drugoj ligi, grupa „Zapad“, koje nižu kvalitetna ostvarenja.


Za PSS iz Inden/Altdorfa gađaju dve juniorke Policajca Ivana Marić i Marija Zavišić.


Marićeva se takmičila pre mesec dana u prvom i drugom kolu i zabeležila obe pobede. Minulog vikenda, u trećem kolu,  debitovala je Marija Zavišić. PSS je sa 3:2 savladao drugi tim Kevelara, domaćina turnira. Značajan doprinos trijumfu dala je Zavišićeva, koja je ostvarila najbolji rezultat u meču i jedan od najboljih u trećem kolu – 396 krugova, pet više od rivala Markusa Tretenkeša.


U grupi učestvuje osam klubova, a PSS i drugi tim BSV Buer Bulsea iz Gelzenkirena trenutno dele prvo mesto sa po tri pobede.


Članovi bundesligaških klubova su i Sanja Vukašinović (Visener, Prva liga „Sever“) i Milenko Sebić (Fajl Veringen, Prva liga „Jug“), ali se još nisu takmičili ove sezone.


Datum: 06.11.2018. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...