Vesić i Gurović podržali triatlon trku 11TRI Belgrade

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je danas na konferenciji za medije u Starom dvoru triatlon takmičenje „11TRI Belgrade”, koje će se održati 23. septembra na nekoliko lokacija u prestonici. On je zajedno sa proslavljenim košarkaškim reprezentativcem Milanom Gurovićem podržao ovu trku.


Goran Vesić i Milan Gurović su u ime Grada Beograda zahvalili Darku Saviću, direktoru trke, kao i promoteru takmičenja – atletičaru Mihailu Dudašu na tome što ova međunarodna manifestacija predstavlja jednu lepu promociju grada, a pored toga podstrek je mnogim mladim ljudima da se bave sportom.


– Ova trka se prošle godine pokazala kao veoma dobra manifestacija, a ove godine očekujemo oko 400 takmičara iz celog sveta. Na stazi će biti postignuti neki novi rekordi, a triatlon, iako je jedna od najtežih atletskih discilina, predstavlja i najbrže rastući sport na svetu – rekao je Vesić, naglašavajući da će grad nastaviti da podržava razvoj sporta u prestonici.

U ime organizatora, Darko Savić je zahvalio Goranu Vesiću i naglasio da nije bilo njegove podrške, trka se ne bi ni održala. – Ove godine drugi put organizujemo takmičenje i nadamo se da će da preraste u tradicionalnu manifestaciju. Ovo je trka o kojoj se priča u regionu.  Postoji veliko interesovanje altletičara iz inostranstva, ali mi, nažalost, do 15. septembra moramo da završimo prijave zbog formatiranja čipova i štampe brojeva – rekao je Savić.


Prema njegovim rečima, krajnji cilj je da 2020. godine imamo „ajronmen” takmičenje, sa dužom distancom. Ove godine takmičari će plivati 1,9 kilometra na Savskom jezeru, voziće 90 kilometara bicikl i trčaće 21 kilometar. – Ako uspemo u svojim namerama, 2020. godine imaćemo između 2.500 i 3.000 takmičara, a sa njima dolazi i između 7.000 do 10.000 turista – ambiciozno najavljuje Savić.


Promoter trke – atletičar Mihajlo Dudaš rekao je da podržava takmičare i da im se divi zbog toga što daju svoj maksimum da završe takmičenje.


Zbog ove trke, deo Čukarice i Most na Adi biće od 7 do 14 časova zatvoreni za saobraćaj, a 27 linija javnog prevoza koristiće alternativne pravce. – Ekipe Saobraćajne policije i „Beograd-puta”, da bi se bezbedno odvijala trka, zatvoriće Obrenovačku magistralu, Radničku ulicu i Most na Adi.


Datum: 13.09.2018.
Autor: Beoinfo

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANI DOGAĐAJI...
+ 11 TRI Belgrade 2018

POVEZANE VESTI...
+ Održan žreb za Dejvis kup meč Srbi...
+ Đere: Možda za neke ovo nije atrakt...
+ Vasić i Beđik u polufinale novom po...
+ IV Internacionalni Dragon Boat festiv...
+ Za vikend XVIII Kup Grada - Trofej Be...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...
+ 11 TRI BGD poludistanca 2017

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...