IV Internacionalni Dragon Boat festival na Adi Ciganliji

IV Internacionalni Dragon Boat festival i Prvenstvo Srbije u Dragon Boat-u će se održati u subotu, 15. septembra 2018. sa početkom u 10h na Adi Ciganliji, na veslačkoj stazi kod tornja.


Na festivalu učestvuje više od 100 takmičara, koji će se nadmetati u trkama malih “zmajevih čamaca” na distancama od 200m i 500m u premijer miks kategoriji, u kojoj su podjednako zastupljeni veslači istog pola.


Čamci za takmičenje su bogato ukrašeni glavom i repom zmaja, a nezaobilazani članovi posade su bubnjar i kormilar. Bubnjar svojim udaranjem u doboš proizvodi zvuke otkucaja srca zmaja i na taj način usklađuje tempo veslača.


Organizator festivala je Srpski Dragon Boat savez, a pokrovitelji su Sekretarijat za privredu grada Beograda i Gradska opština Savski venac.
Datum: 13.09.2018. Autor: Ana Duduković

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...