Vesić i Nikodijević u društvu Šefika obišli renovirano dečje igralište

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, u društvu proslavlјenog vaterpolo reprezentativca Srbije Denisa Šefika, obišli su rekonstruisano dečje igralište u Bloku 70a, u Ulici Omladinskih  brigada 232. Tom prilikom oni su razgovarali s građanima i mališanima, koji su se igrali na obnovlјenim košarkaškim i fubalskim terenima.


Događaju su prisustvovali član Gradskog veća Stevo Marušić i Slobodan Stojanović, direktor JKP „Zelenilo – Beograd”.


– Rekonstrukcija ova dva terena koštala je 7,4 miliona dinara, a radove je uradilo „Zelenilo – Beograd”. Na naše zadovolјsvo deca su odmah počela da koriste ove terene – rekao je Vesić, podsetivši da je Grad Beograd ove godine obnovio još 14 sportskih igrališta na javnim površinama.


Trenutno, u toku su radovi na još četiri terena, a prema Vesićevim rečima, Grad Beograd će nastaviti da rekonstruiše zelene površine i terene za mališane.

– Za prethodnih pet godina uradili smo skoro 200 terena. Time oživlјavamo ove javne prostore. Moram da zahvalim građanima jer upravio na njihovu inicijativu Grad sa svojim javnim preduzećima izlazi na teren. Postoji još velik broj terena koji moraju da se srede, a po prioritetima mi ćemo da ih radimo – rekao je Vesić.

Direkcija za građevinsko zemlјište i izgradnju Beograda u svom rebalansu budžeta odvojiće novac za uređenje Savskog keja u Bloku 70a. Prema Vesićevim rečima, radovi će moći da počnu u roku od šest meseci do godinu dana i plan je da se on uredi kao što je sređena Sava promenada.

– U ovom kraju biće postavlјen Stari savski most, koji će povezivati Novi Beograd sa Adom Ciganlijom. Trenutno „CIP” radi projekat, a kada ga završe, znaćemo tačnu poziciju gde će se on nalaziti.  Plan je da se ovde napravi i veliki parking, gde će građani moći da parkiraju svoja vozila. Postavlјanjem Starog savskog mosta, do Savskog jezera mnogo brže će dolaziti građani Novog Beograda, Zemuna i Borče – zaklјučio je zamenik gradonačelnika.


U Bloku 70 pored dva igrališta, uređene su pešačke staze, postavlјen je novi pakrovski mobilijar, a sređene su i zapuštene zelene površine.


Datum: 12.09.2018.
Autor: Beoinfo

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANE VESTI...
+ Održano Outdoor Državno prvenstvo S...
+ Beogradski maraton među deset najbol...
+ NIS Dejvis Kup Reprezentacija Srbije...
+ Rapsodija srpskog badmintona u Zagrebu
+ Strelci se vratili iz Čangvona: Prvi...

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...