Beogradski maraton među deset najboljih na svetu

Tokom proteklog vikenda, u Talinu, glavnom gradu Estonije, održan je 22. Kongres AIMS (Svetsko udruženje maratona i uličnih trka ), asocijacije koja okuplja preko 450 članica iz preko 120 zemalja sveta. Među nekim od najvećih maratona na svetu bio je prisutan i Beogradski maraton, član AIMS od 1990. godine.


Tokom Kongresa diskutovalo se o najvažnijim temama iz domena organizacije i daljeg razvoja trkačkog pokreta. Takođe su održani i redovni izbori za predsednika AIMS i druge organe ove asocijacije. Po treći put za redom, na četiri godine, za predsednika je izabran gospodin Pako Borao iz Španije, dobro poznat trkačima i široj publici u Srbiji, jer je u poslednjih petnaestak godina u više navrata posetio Beograd i Srbiju i događaje u organizaciji Beogradskog maratona. Borao je poslednji put u Beogradu boravio ovog proleća na jubilarnom 25. Dečijem maratonu, zajedno sa potpredsednicom AIMS, gospođom Martom Morales, zaduženom za socijalna pitanja i mlađe kategorije u ovoj asocijaciji.     


Po prvi put u istoriji AIMS, tokom održavanja Kongresa, birane su najlepše maratonske majice i medalje. Beogradski maraton je, zajedno sa mnogim drugim - među njima i nekim od najvećih maratona na svetu, bio prisutan i predstavio kolekciju majica i medalja sa poslednja tri dogadjaja održana u prethodnoj godini u sopstvenoj organizaciji: Prvog Beogradskog polumaratona 2017, noćne trke na aerodromu Nikola Tesla Beograd - Beg 5K Runway Run 2018 i 31. Beogradskog maratona 2018. Po oceni posebne komisije i članstva prisutnog na Kongresu, u najužem izboru među 10 najlepših maratonskih medalja i majica, našla se kolekcija sa 31. Beogradskog maratona. Osnivač ovog značajnog takmičenja i koordinator rada komisije u odabiru najboljih majica i medalja – Frenk Bejli (koordinator medijskih i PR aktivnosti AIMS – posebno je pohvalio dizajn logo znaka i simboliku koja kroz geografsku poziciju Beograda na ušću dveju reka označava trkača u pokretu.


U okviru 22. Kongresa AIMS održan je tradicionalni Talinski maraton, najveći sportski događaj u Estoniji, koji je okupio učesnike iz preko 60 zemalja sveta, ali i uz vidljivo odsustvo trkača iz Afrike.   


Talinski maraton je zvanično bio deo ceremonije obeležavanja 100 godina od proglašenja nezavisnosti Republike Estonije. Znak za početak maratona dala je predsednica Estonije Kersti Kaljulaid, a potom je i istrčala polumaraton u okviru Talinskog maratona.


Datum: 11.09.2018.
Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANE VESTI...
+ Održano Outdoor Državno prvenstvo S...
+ Rapsodija srpskog badmintona u Zagrebu
+ Strelci se vratili iz Čangvona: Prvi...
+ Poznat sastav Srbije za regatu Olimpi...
+ Dan predaha za srpske veslače u Plov...

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...