x

Održano Outdoor Državno prvenstvo Srbije 2018

Održano Outdoor Državno prvenstvo Srbije 2018 Foto: Beogradski streličarski klub

Beogradski streličarski klub, BSK, je u saradnji sa Streličarskim savezom Srbije 09.09.2018. organizovao Outdoor Državno prvenstvo Srbije 2018.

Takmičenje je održano u Beogradu, u prelepom okruženju Zvezdarske šume, na terenu FK Trudbenik. Ovogodišnje Državno prvenstvo bilo je rekordno po posećenosti turnira na otvorenom. Učestvovalo je 85 najboljih takmičara svih starosnih kategorija od pionira do veterana, iz 18 streličarskih klubova Beograda, Zemuna, Surčina, Novog Sada, Pančeva, Niša, Šapca, Subotice, Temerina, Bečeja, i Kikinde.

Takmičenje se odvijalo istovremeno na različitim distancama u zavisnosti od stila i starosne kategorije, i trajalo je sedam časova. Seniori i juniori olimpijskog stila gađali su na distanci od 70m, kadeti i veterani olimpijskog stila gađali su na distanci od 60m, svi kompaund lukovi takmičili su se na distanci od 50m, stariji pioniri i goli lukovi gađali su na distanci od 40m, dok su najmlađi pioniri ispod 12 godina starosti bili na distanci od 25 metara. Nakon završenog kvalifikacionog dela, koji se sastoji od 72 strele, takmičari se rangiraju i obrazuju se parovi za eliminacione mečeve. U eliminacionim mečevima na državnim prvenstvima mogu učestvovati samo 16 prvoplasiranih takmičara. Po završetku finalnih mečeva dobili smo Državne prvake u svim kategorijama i stilovima.

Zlatnu medalju u kategoriji olimpik seniora osvojio je Nikola Stefanović (SK Niš), zlatnu medalju u kategoriji kompaund seniora osvojio je Stefan Žikić (SK Pančevo), zlatnu medalju u kategoriji olimpi seniorki osvojila je Nataša Bogdanović (SK Dif), zlatnu medalju u kategoriji olimpik kadeta osvojio je Jovan Špehar (SK Pančevo), zlatnu medalju u kategoriji olimpik kadetkinja osvojila je Ana Velimirov (SK Pančevo), zlatnu medalju u kategoriji mlađih pionirki osvojila je Iva Jakob (SK Pančevo), zlatnu medalju u kategoriji olimpik veterana osvojio je Miljan Radičević (SK Kalemegdan), zlatnu medalju u kategoriji kompaund veterana osvojio je Goran Ristić (BSK).

U ekipnoj konkurenciji olimpik seniora zlatni pehar osvojila je ekipa SK Velosa u sastavu Beatović, Velimirović, Čupić, a u konkurenciji olimpik miks timova zlatni pehar je takođe otišao timu SK Velosa u sastavu Zalar, Beatović.

Outdor Državno prvenstvo Srbije 2018 - rezultati

Čestitamo svim osvajačima medalja na Outdoor Državnom prvenstvu Srbije 2018!


Datum: 11.09.2018. Autor: Gordana Knežević

PROČITAJTE JOŠ...