Tanaskoviću mandat u ISF

Lepe vesti stigle su nam iz dalekog Brazila. Na završenoj Izbornoj Skupštini Međunarodne federacije za školski sport (ISF), koja je održana u Rio de Žaneiru, verifikovan je mandat za člana Izvršnog odbora ove velike organizacije, Željku Tanaskoviću, predsedniku Saveza za školski sport Srbije.

 

Ono što je još zanimljivije jeste i podatak da je za 6 mesta konkurisalo čak 16 funcionera iz raznih država sveta. Posle brojanja glasova, Tanasković je bio treći po broju osvojenih glasova, što predstavlja veliki uspeh. Čak 71 država je imala pravo glasa na Kongresu.

 

Za predsednika ISF reizabran je Laurent Petrinka iz Francuske. A naša Nevena Vukašinović izabrana je za koordinatora Komisije za mlade. Posle ove Skupštine Srbija je učvrstila svoju poziciju i dokazala da je postala bitan faktor u svetu školskog sporta.

 

- Veliko mi je zadovoljstvo zbog odličnih rezultata glasanja. Pokazali smo da nas u svetu cene. Mala Srbija je zemlja sporta i trudimo se da se za nas itekako čuje. Imamo odličnu saradnju sa predsednikom Petrinkom, a dobijanja organizacije velikih takmičenja dodatno govore o našem dobrom radu – istakao je Željko Tanasković.

 

Uz Željka Tanaskovića, drugi delegat na kongresu bio je generalni sekretar SŠSS Uroš Savić. Naša delegacija obavila je puno sastanaka tokom boravka u Brazilu, a kako su nas obavestili Beograd je glavni kandidat za organizaciju Svetskog fudbalskog prvenstva za školarce 2019. godine.  

 

Ove godine, od 23. do 29. juna naš glavni grad biće domaćin Svetskog školskog prvenstva u basketu 3 na 3 kao.

Datum: 27.05.2018. Autor: Savez za školski sport Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...