Biciklisti blokirali Savski nasip

Preko 300 biciklista koji su se okupili na tradicionalnoj biciklističkoj vožnji pod nazivom Kritična masa, blokiralo motorni saobraćaj na Savskom nasipu. I pored brojnih incidenata sa vozačima motornih vozila, vožnja i blokada je uspešno održana, i dogovoreni su novi protesti.


Blokada Savskog nasipa održana je iz protesta jer gradske vlasti odbijaju da spreče nelegalni saobraćaj koji se ovde odvija već godinama, iako ga građani uredno prijavljuju vlastima. Iako su  gradnja na tom područiju i saobraćaj po nasipu formalno  suprotni važećim zakonima (Zakon o vodama, Zakon o planiranju i izgradnji), gradske inspekcije  žmure i dozvoljavaju da se nasip koji je po GUP definisan kao postojeća biciklistička staza koristi kao saobraćajnica za motorni saobraćaj.

Biciklisti podsećaju da nadležni odbijaju da obeleže biciklističku stazu na Savskom nasipu iako je ona definisana Generalnim urbanističkim planom kao postojeća biciklistička staza. 

Brojne prijave za nelegalni saobraćaj na Savskom nasipu su ignorisane od strane Sekretarijata za inspekcijske poslove i nadležnih vodoprivrednih preduzeća.

Datum: 27.05.2018. Autor: Udruženje ulice za bicikliste

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...