Održana sedma trka sa preprekama Košutnjak Challenge Race

Košutnjak Challenge Race 2018 i Košutnjak Challenge Race Junior 2018, jedna od najzabavnijih trka u Srbiji,  održana je danas sedmu godinu zaredom u Pionirskom gradu u Košutnjaku.


U trci sa preprekama učestvovalo je 400 velikih i 150 malih takmičara. Organizator trke Savez za rekreaciju i fitnes Beograda, pobrinuo se za dobru zabavu uz muziku i fitnes zagrevanje pred start trke u Pionirskom gradu.

Tačno u podne zamenik gradonačelnika Beograda Andeja Mladenović proglasio je početak trke a najizdržljiviji trkači imali su priliku da završe nesvakidašnji poduhvat – 5 km kros trke sa 6 prepreka i tako testiraju svoje granice. Oni su se susreli i uspešno savladali pet različitih prepreka: uspinjali se uz kanap, preskakali potok, balvan, gume, provlačili se kroz seno i prelazili preko veštačkog jezera.  Prepreke koje su organizatori pripremili, nisu bile otkrivene do početka trke.

Najbrži u muškoj konkurenciji je bio Miloš Milosavljević koji je ovu uzbudljivu trku završio za 18 minuta i 25 sekunde. Posle samo deset sekundi kroz cilj je prošao Nikola Bilić dok je treći bio Igor Vuković. U ženskoj konukrenciji titulu odbranila je još jednu godinu zaredom Nevena Jovanović koja je sve prepreke uspešno prevazišla i za dvadeset dva minuta i dvadesetpet sekundi stigla na cilj. Drugo mesto osvojila je Ivana Petrović a treće Milica Živanović.

Najbrži u muškoj i ženskoj konkurenciji osvojili su vredne NIKE nagrade.

Dečija škola sporta Sportska bajka organizovala je trku za najmađe koja je počela u 10 časova. Prepreke i dužine trke prilagođene su bile deci predškolskog i školskog uzrasta a najbrži mališani osvojili su vredne nagrade nakon čega im je bila organizovana orijentiring tura po Košutnjaku.

Jedna od najzabavnijih trka u Srbji Košutnjak Challenge Race insprisana je konceptom trka koje se održavaju u Velikoj Britaniji i promovišu vrednosti drugarstva, motivacije i zabave. Trka je amaterskog karaktera i namenjena je svim rekreativcima koji žele da dožive trčanje na drugačiji način.

Košutnjak Challenge Race 2018 i Košutnjak Challenge Race Junior 2018 trka sa preprekama se realizuje uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda. Organizator trke je Savez za rekreaciju i fitnes Beograda. Partneri trke su: RUNNING i Sportska bajka. Trku su podržali: Nike, Aqua viva, Pharmanova, Fit pass, Uniqa, Oriflame i Frutabela.

Datum: 26.05.2018. Autor: Milena Berić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...