x

Svečano otvoren kadetski Svetski kup u Klužu

Svečano otvoren kadetski Svetski kup u Klužu

Pojedinačni kadetski Svetski kup u kuglanju svečano je otvoren u prisustvu brojnih uglednika i gostiju na kuglani sa osam staza u rumunskom gradu Klužu.

Učestvovaće  po jedan kadet i kadetkinje iz 12 nacija. U svečanom defileu, zastavu Srbije nosio je kadet Vuk Boškov u pratnji kadetkinje Vladane Obrenić. Među uglednim zvanicama, bili su, između ostalih, Klaus Bart predsednik Međunarodne kuglaške federacije na devete čunjeve - kalsik (VNBA klasik) i Maria Popesci predsednik Kuglaškog savaza Rumunije.

Prvog dana u ponedeljak 14. maja  Vuk Boškov će u pojedinačnim kvalifikacijama startovati od 9,30 časova, dok će Vladana Obrenić igrati od 10,50 časova. Po podne od 15 časova igraće se miks tandemi. U utorak 15. maja na programu je pojedinačno finale u kome će igrati po osam najboljih iz kvalifikacija.

Na pojedanačnom kadetskom Svetskom kupu pre dve godine u istarskom Novigradu, Kristina Ljubenković je osvojila srebro a Želislav Jakab bronzu, oboje pojedinačno – klasik.

Direktne internet prenose obezbedila je Kuglaška federacija Rumunije i koštaće 12 evra. Sajt je www. federatie-popice.ro. Firma Pauli koja je opremila kuglanu,  imaće Liveticker (rezultati u realnom vremenu) na sajtu www.pauly-bowling.com.
Datum: 14.05.2018. Autor: Kuglaški savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...