x

Mladima puna podrška Kuglaškog saveza Vojvodine

Mladima puna podrška Kuglaškog saveza Vojvodine

Kuglaški savez Vojvodine nastavlja sa izuzetno korisnom praksom da finansira  omladinska takmičenja u Vojvodini uz ogromnu podršku Sekretarijata za sport i omladinu Vojvodine i sekretara  Vladimira Bateza, istakao je na redovnoj godišnjoj Skupštini KS Vojvodine u Novom Sadu predsednik KS Vojvodine Radovan Šunjka.

-Sekretarijat za sport i omladinu Vojvodine svojim programima podržava razvoj juniorskog sporta – rekao je Šunjka.- Vladimir Bartez nas je obavestio da će sekretarijat stipendirati dva mlada takmičara i jednog trenera mr Mariju Kresović. Ponosni smo jer  Kresovićeva, naša kuglaška reprezentativka, priprema i doktorsku disertaciju i sa Vojkom Pavlovićem i još nekim stručnjacima, činiće tim koje nam je toliko nedostajao da bismo mogli da nesmetano sprovodimo program osposobljavanja trenera, posebno u usko stručnom delu iz kuglaškog sporta.

Šunjka je posebno istakao ogromnu ulogu nauke u sportu:

- Bez vrhunskog trenerskog kadra nema ni vrhunskih rezultata na koje je kuglaški sport navikao javnost. Za ovu generaciju  trenera koji su upisali usavršavanje u Zavodu za sport i medicinu sporta Vojvodine, KSV će pokušati da sufinansira troškove školovanja, a iznos će zavisti od broja polaznika.

Govoreći o  objektima Radovan Šunjka je  obavestio da je cilj KSV da i jaki kuglaški centri kakvi su, na primer, Kikinda i Kula, dobiju moderne kuglane:

-  Sa zadovoljstvom smo primili vest da će rasadnik talenata Novi Bečej  u dogledno vreme dobiti savremenu kuglanu. Sada čujemo da je i u Kuli, u drugoj fazi izgradnje sportske dvorane, planirana i kuglana. Rukovodstvo KSV i KS Srbije je uvek spremno da se odazove pozivu kluba ili lokalne uprave i da dođe da podrži svaku incijativu za izgradnju novih staza. Veoma je važno da se zna da ako klub ili opština nisu vlasnici objekta, ne mogu da se traže budžetska sredstva i o tome treba da se vodi računa...

Gosti na Skupštini KS Vojvodine bili su predsednik Kuglaškog saveza Srbije Uroš Dragojlović, generalni sekretar Vojko Pavlović i višestruki osvajač medalja na Šampionatima Evrope za naše radnike u dijaspori Zoran Nikolić iz Beča. Uroš Dragojlović je  u pozdravnoj reči istakao sjajnu saradnju KSS i KSV i rekao:

- Prošle godine, muška seniorska kuglaška reprezentacija Srbije je u Detenhajmu osvojila  četvrto svetsko zlato na poslednjih pet Šampionata sveta i to je bila jedina svetska seniorska ekipna titula u celom srpskom sportu. Pre dve godine u istarskom Novigradu na SP, devet puta se čula  himna „Bože pravde“ i osvojili smo skoro polovinu svih medalja. U svim uspisima ogromne zasluge imaju i kuglaši, kuglaški radnici i prijatelji kuglaškog sporta iz Vojvodine i na tome im još jednom čestitam i zahvaljujem im se. Srbija je vodeća kuglaška nacija u svetu i  pokušaćem, kroz nekoliko dana, na tri velika takmičenja u Klužu u Rumuniji – kadetskom pojedinačnom Svetskom kupu od 13. do 15. maja, pojedinačnom i ekipnom juniorskom Šampionatu sveta od 15. do 20. maja i seniorskom pojedinačnom Prvenstvu sveta od 20. do 26. maja, da tu titulu odbranimo.

Usvojeni su jednoglasno izveštaj o radu i izveštaj Nadzornog odbara. U radnom Predsedništvu bile su, uz Radovana Šunjku, i dva šarmante dame Zita Tokai i Milica Šović. Skupštini su prisustvovala 24 delegata od 45 koliki je saziv.

Datum: 13.05.2018. Autor: Kuglaški savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...