Srbi spremni za start kvalifikacija u Barseloni

U Barseloni sutra počinju evropske kvalifikacije za Letnje Olimpijske igre mladih (Buenos Aires, 6-18. oktobar). Srpski kajak u Španiji predstavljaju Branko Lagundžić (Zorka Šabac) i Željana Petrović (Zabrežje Obrenovac), oboje u disciplinama kajaka jednoseda.

- Za nas je ovo veliki izazov jer se vesla prvo netepičan sprint, a zatim i slalom. Ipak, nemamo čega da se plašimo, učinićemo sve kako bi se izborili za mesto na završnom takmičenju u Argentini – poručuje Željana koja sutra probija led.

U četvrtak 12. aprila na programu kvalifikacija je sprint za devojke. Pre podne se veslaju kvalifikacije i repasaži, popodne četvrtfinala, polufinala i finale. Sistem takmičenja je „jedan na jedan“, na ispadanje. Isti princip je i u slalomu.

Putu u Barselonu se nada više od 200 prijavljenih takmičara a snove će da ostvari njih 58, po 29 momaka i devojaka. Za Željanu i Branka cilj je da budu među šest najboljih, svako u svojoj kategoriji.


NAŠI U BARSELONI

  • Četvrtak, 12. april: Željana Petrović (sprint)

  • Petak, 13. april: Branko Lagundžić (sprint)

  • Subota, 14. april: Željana Petrović (slalom)

  • Nedelja, 15. april: Branko Lagundžić (slalom)

Datum: 11.04.2018. Autor: Kajakaški savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...