x

Marbo Product poklanja lopte osnovnim školama u Srbiji

Marbo Product poklanja lopte osnovnim školama u Srbiji

Kompanija Marbo Product, doniraće lopte za fudbal, košarku, odbojku i rukomet svim osnovnim školama na teritoriji Srbije. Cilj donacije je popularizacija sporta među osnovcima i podsticanje rasta i razvoja dece na principima zdravih životnih stilova, kao i prevencija gojaznosti među decom školskog uzrasta. Donacija se realizuje uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Donacija kompanije Marbo Product realizuje se u okviru kampanje brenda Chipsy „Pokaži fudbalsku strast“.

Donacijom lopti za više od 1200 škola na teritoriji Srbije želimo da promovišemo sport i rast i razvoj dece i omladine na principima zdravih životnih stilova. U kompaniji PepsiCo se vodimo principima „Poslovanje sa svrhom“ i smatramo da samo ukoliko činimo dobro možemo dobro i da napredujemo. Naša donacija se realizuje i kao jedna u nizu aktivnosti koje ćemo sprovesti kao deo podrške Nacionalnom programu za prevenciju gojaznosti kod dece i odraslih, koje sprovodi Ministarstvo zdravlja Republike Srbije“ istakao je Nenad Miščević, generalni direktor kompanije Marbo Product.

Podršku kampanji dale su i istaknute sportske ličnosti, među kojima je i Dejan Stanković, proslavljeni fudbalski reprezentativac.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Mladen Šarčević zahvalio je kompaniji Marbo Product na pokazanoj društvenoj-odgovornosti i ocenio da su lopte nešto što je školama uvek potrebno.

Kompanija Marbo Product doniraće više od 15 000 lopti, od čega je 7000 namenjeno školama u Srbiji, dok će ostale lopte biti donirane svim osnovnim školama u Crnoj Gori, kao i u Bosni i Hercegovini. Na taj način će svi osnovci iz regiona dobiti priliku da se aktivno bave timskim sportovima, uživaju u fizičkoj aktivnosti, ali i razvijaju timski duh i fer plej.


Datum: 10.04.2018. Autor: Olivera Petrović

PROČITAJTE JOŠ...