x

Ozvaničena saradnja SS Srbije i Republike Srpske

Ozvaničena saradnja SS Srbije i Republike Srpske

Drugog dana Sajma sporta u Beogradu potpisano je nekoliko sporazuma o saradnji između sportskih saveza Srbije i Republike Srpske.


Sporazume su potpisali predstavnici karatea, biciklizma kuglanja i streljaštva. Ceremoniji su, između ostalog prisustvovali ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić sa saradnicima, predstavnici sportskih organa Srbije i Republike Srpske, reprezentativci...


Sporazum o saradnji dve streljačke organizacije potpisali su Nenad Putnik, predsednik SS Srbije, i Momčilo Bodiroga, potpredsednik SS BiH i predsednik Streljačkog saveza Republike Srpske.


– Potpisivanjem ugovora ozvaničena je saradnja streljačkih saveza Republike Srpske i Srbije, koja se razvija već godinama - kaže Nenad Petković, generalni sekretar SS Srbije.


Strelci iz Republike Srbije odavno učestvuju na takmičenjima u našoj zemlji. Srpski olimpijci Milutin Stefanović i Dimitrije Grgić su bili demonstratori u kampovima u Republici Srpskoj...


– Dalja saradnja će pretežno biti usmerena na edukaciju stručnjaka i takmičara. Mladi strelci iz Republike Srpske će učestvovati u radu kampova u Srbiji... - nastavlja Petković.


Drugog dana Sajma sporta, štand Streljačkog saveza je posetili su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i Nariden Čohan, ambasadorka Republike Indije, zemlje u kojoj su srpski strelci nedavno zabeležili velike uspehe. 

Podsetimo, pre manje od mesec dana naši reprezentativci su u Nju Delhiju osvojili dva Kristalna globusa za trijumf u finalu Svetskog kupa (Andrea Arsović, vazdušna puška i Damir Mikec, MK pištolj), jedno srebro (miks puška Stefanović-Arsović) i jednu bronzu (Zorana Arunović, MK pištolj). Njena ekselencija Nariden Čohan, se slikala sa reprezentativcima, koji su sa ponosom na štand doneli Kristalne globuse osvojene u Nju Delhiju, a od predsednika SSS Nenada Putnika dobila je knjigu o 120 godina streljašttva u Srbiji.

Datum: 26.11.2017. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...