Dva zlata, srebro i bronza za reprezentaciju Srbije na prvenstvu Balkana
Reprezentacija Srbije okitila se sa dva zlatna odličja na trećem Balkan Bowlu, prvenstvu Balkana u američkom fudbalu koje se proteklog vikenda održalo u Somboru.

Timovi Srbije koji su se takmičili u kontaktnoj (tackle) i beskontaktnoj verziji američkog fudbala (flag football) odbranili su šampionski pehar osvojen pre godinu dana na istom takmičenju. Ženska fleg fudbal selekcija osvojila je srebro, dok je podmladak, pionirski uzrast do 15 godina, dobio bronzanu medalju.

Pored Srbije, uspešan nastup imala je i selekcija Slovenije, koja je zlatne medalje osvojila u ženskoj i pionirskoj konkurenciji fleg fudbala.

Treći po redu Balkan Bowl okupio je oko 200 sportista iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, koji su se takmičili takmičili u četiri kategorije:
  • U15 fleg fudbal (beskontakna verzija, za uzrast do 15 godina),
  • fleg fudbal u ženskoj konkurenciji,
  • fleg fudbal u muškoj konkurenciji (stariji od 15 godina),
  • kontaktni američki fudbal „9–9” seniori.
Koorganizator takmičenja, Savez američkog fudbala Vojvodine (SAFV), imao je takođe svoje predstavničke timove u sve četiri kategorije, a naročitu pažnju privukao je nastup Bosne i Hercegovine koja se okupila prvi put i kojoj je ovo balkansko prvenstvo bilo prvo zvanično takmičenje pod zastavom svoje zemlje.

Osim takmičarskog dela, na upravo završenom Balkan Bowlu organizovani su i brojni drugi sadržaji: takmičenje igrača ofanzivne i defanzivne linije na kojem je pobedio Aleksandar Blažić iz Inđije, zatim seminari, prezentacije, klinike o prevenciji povreda u američkom fudbalu, o antidoping pravilima, i slično.

Predstavnici nacionalnih saveza napravili su i prvi korak ka formiranju balkanske federacije, potpisivanjem protokola o saradnji, a kao krajnji cilj jeste unapređenje razvoja američkog fudbala u regionu i njegova popularizacija.

Srpska asocijacija američkog fudbala (SAAF) i Savez američkog fudbala Vojvodine (SAFV) su drugu zaredom uspešno organizovali Balkan Bowl, a uz svesrdnu pomoć Grada Sombora, Sportskog saveza Grada Sombora, Kluba američkog fudbala Celtis i Sportskog centra „Soko” iz Sombora. Više informacija o ovog jedinstvenom događaju u regionu možete pronaći na zvaničnom sajtu Srpske asocijacije američkog fudbala (SAAF), kao i na zvaničnim društvenim mrežama Fejsbuk i Tviter.

Datum: 10.10.2017.
Autor: Slobodan Todorović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANI DOGAĐAJI...
+ Prvenstvo Balkana u američkom fudbalu 2017

POVEZANE VESTI...
+ Ekipa Beograda postigla zapažene rez...
+ Održan ASB Serbia Junior Open 2017
+ Srpski derbi u prvom kolu Lige šampi...
+ Održan turnir sedeće odbojke Kraguj...
+ Dva odličja na juniorskom Svetskom k...

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...