x

Ekipa Beograda postigla zapažene rezultate na OAZE sportskim igrama

Ekipa Beograda postigla zapažene rezultate na OAZE sportskim igrama

Sinoć su iz Sarajeva doputovali naši sportisti sa invaliditetom, koji su prestavlјali naš Grad na već tradicionalnim Sportskim igrama OAZE koje okuplјaju decu i mlade sa intelektualnim teškoćama i na kojima je učestvovalo oko 400 sportista iz oko 10-tak zemalјa iz celog regiona ali i drugih delova Evrope.
Ekipa Beograda, mada ne velika po broju sportista, ostvarila je veoma zapažen rezultat i bila jedna od najuspešnijih na takmičenju – osvojeno je ukupno 11 medalјa od kojih čak 6 u plivanju: Marija Milojković i Matija Živković po dve medalјe od kojih po jedna zlatna a odličja su izborili i Jelena Simonović i Nikola Jeličić. Takođe, Nikola se okitio medalјom i u disciplini MATP programa dok je naša ekipa u sastavu Marija Milojković, Jelena Simonović, Matija Živković i Predrag Latas izborila srebrne medalјe za osvojeno drugo mesto u kuglanju.
Inače, organizator učešća naše ekipe bio je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda a njihov nastup je omogućen zahvalјujući razumevanju i podršci Grada – Sekretarijata za sport i omladinu i Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

Datum: 10.10.2017. Autor: Aleksandar Vujčić

PROČITAJTE JOŠ...