x

Prvenstvo Balkana u američkom fudbalu 2017

Prvenstvo Balkana u američkom fudbalu 2017

3. Prvenstvo Balkana u američkom fudbalu (Balkan Bowl) održaće se u subotu i nedelju, 07. i 08. oktobra 2017. godine, u Somboru, u organizaciji Srpske asocijacije američkog fudbala (SAAF) i Savez američkog fudbala Vojvodine (SAFV), u saradnji sa upravom Grada Sombora, Sportskim savezom Grada Sombora, KAF Celtis i Sportskim centrom Soko.


Ovogodišnje Prvenstvo Balkana u američkom fudbalu, na kome se očekuje učešće preko 200 takmičara/ki iz regiona, održaće se na Gradskom stadionu u Somboru.
Programom Prvenstva Balkana u američkom fudbalu predviđeno je učešće 6 selekcija. Pored selekcije Srbije, učestvovaće i Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina i All start Sever tim - Saveza američkog fudbala Vojvodine.

Taokđe, programom manifestacije, predviđena su takmičenja u sledećim kategorijama: U15 fleg fudbal; fleg fudbal u ženskoj konkurenciji; fleg fudbal u muškoj konkurenciji (stariji od 15 godina); tackle fudbal „9–9” seniori.

Prvi takmičarski dan, 07. oktobar 2017. godine, rezervisan je mečeve fleg fudbala, i u muškoj i ženskoj konkurenciji. Dok je naredni dan, 08. oktobar 2017. godine, predviđen je za duele U15 fleg fudbal selekcija, te tacklefudbal „9-9”.

Za igrače ofanzivne i defanzivne linije organizatori su pripremili posebno takmičenje, pa će zainteresovani testirati svoju brzinu, agilnost, snagu (40 yards dash, agility L drill, strength 100 kg bench, read & react drill).

Pored takmičarskog dela, na predstojećem balkanskom prvenstvu biće organizovani i brojni drugi sadržaji: seminari, prezentacije, klinike o prevenciji povreda u američkom fudbalu, o antidoping pravilima, o importima i slično.


Autor: Marko Skorić Održavanje: od 07.10.2017. do 08.10.2017.

Još fotografija:

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Srpska asocijacija američkog fudbala; Savez američkog fudbala Vojvodine
Mesto: Sombor
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa: office@saaf.rs
Web sajt: http://www.saaf.rs
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...