x

Saradnja Alimente i Rudara

Saradnja Alimente i Rudara

Ekipa novog muškog kuglaškog superligaša kostolačkog Rudara posetila je kuglanu ženskog Kuglaškog kluba Alimenta u Novom Sadu, takođe novog superligaša.

- Želeli smo da,  u okviru daljeg razvoja i unapređenja kuglaškog sporta,  prvotimci Rudara i stručni ptab obiđu ovu kuglanu firme “Pauli” koja je sigurno najmodernija i, možda i najlepša, sa četiri staze u Srbiji - istakao je prvotimac i član rukovodstva Rudara  Zoran Stanojević “Šumar” koji je i potpredsednik Kuglaškog saveza Srbije. – U njoj je ugrađena najsavremenija oprema i igra na četiri prekrasne staze je pravo zadovoljstvo. Sa Marijom Krstić predsednicom Alimente, koja je prošle sezone ušla u Super ligu i osvojila Kup Srbije, razgovarali smo, u načelu, i o pripremama i eventualnom kampu najmlađih selekcija Rudara  u narednom periodu na ovoj kuglani.

Rezervni igrači Rudara, koji nisu igrali u prvenstvenom meču u Kljajićevu sa Kordunom (4:4) gde je Rudar osvojio “zlatan” bod,  iskoristili su gostoprimstvo i odradili rutinski trening u idealnim uslovima pod budnim okom predsednice Alimente, Marije Krstić. Vučen je morao da uloži veliki napor ne bi li pobedio drugu rezervu, Zorana Stanojevića “Šumara”, sa 580 prema 577 (2:2).

Na kraju ovog lepog druženja, koje je i početak međuklupske saradnje Rudara i Alimente,  kuglaši Rudara su poželeli uspešan izlazak Alimente u Evropu, jer narednog vikenda učestvuje u Kupu NBC federacije u Minhenu.

Datum: 03.10.2017. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...