x

Održana 4. trka Dame trče

Održana 4. trka Dame trče Foto: ARK Somaraton

U nedelju 01. oktobra održano je četvrto izdanje trke "Dame trče" i Trka za srećnije detinjstvo.  Sunčano oktobarsko popodne privuklo je rekordan broj učesnica ženske trke, a trasu od 5 kilometara na šetalištu pored Velikog Bačkog kanala pretrčalo je stotinjak dama što je skoro duplo više nego prethodne godine! 

Pobednica ovogodišnje trke je Vesna Bogišić Vicko članica Atletsko rekrativnog kluba "Somaraton" Sombor koje u cilj ušla sa vremenom 21 minut i 10 sekundi, drugoplasirana je Danijela Dragojević iz Novog Sada, a treće mesto je zauzela takođe članica Ark "Somaraton" Sombor Arijana Anišić.

Nesposredno pred start glavne trke, startovala je trka najmlađih "Trka za srećnije detinjstvo", a pedesetak najmlađih uspešno je pretrčalo 500 metara. Zanimljivo je da su u ovoj trci prva tri mesta zauzele devojčice, a prva kroz cilj je prošla Tara Gojković.

Sve učesnike manifestacije su pozdravili Erika Kin, ataše za kulturu ambasde Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, Antonija Nađ Kosanović, članica gradskog veća za sport i omladinu, Dragan Maksimović, predsednik Sportskog Saveza grada Sombora i dr Đerđi Šarić predsednica Društva za borbu protiv raka Sombor.

Ovogodišnje izdanje trke "Dame trče" organizovao je Atletsko rekreativni klub "Somaraton" Sombor, pod pokroviteljstvom Grada Sombora, a u saradnji sa Sportskim savezom grada Sombora, Crvenim Krstom Sombor, Društvom za borbu protiv raka Sombor i triatlon klubom "Sprint" Sombor. Podršku manifestaciju su pružili i "Bonatti", Galerija "Milan Konjović" Sombor i drugi.

Datum: 02.10.2017. Autor: ARK Somaraton

PROČITAJTE JOŠ...