x

Milica Babić blista u Univerzitetskoj ligi SAD

Milica Babić blista u Univerzitetskoj ligi SAD

Srpska juniorka Milica Babić sjajno je započela sezonu u Univerzitetskoj ligi SAD (NKAA), u kojoj se takmiči za ekipu Univerziteta Zapadna Virdžinija.


Zapadna Virdžinija je ovog vikenda, u drugom kolu lige, dočekala ekipu Univerziteta Ohajo Stejt i pobedila je sa 4731:4683. Za ukupan rezultat računaju se rezultati po pet najuspešnijih strelaca vazdušnom i MK puškom iz trostava (3 puta 20 metaka) iz svake ekipe.


Babićeva, koja na Univerzitetu Zapadna Virdžinija studira od prošle godine, je u obe discipline postigla sjajne rezultate i bila najuspešniji pojedinac meča kako vazdušnom puškom tako i iz trostava. Malokalibarskom puškom  „ubila" je 589 krugova (192 klečeći, 199 ležeći i 198 stojeći stav), što je za dva kruga bolje od seniorskog državnog rekorda Ivane Maksimović iz 2015. godine. Međutim,  studentska liga nema karakter takmičenja na kojima se priznaju rekordi, pa na listi rekorda ostavu kako rezultat Maksimovićeve, tako i  i juniorski rekord Ane Akifović (587 krugova).


Vazdušnom puškom u ligi SAD rezultati se računaju na pune krugove, a Babićeva je pogodila skoro maksimalnih 598, koliko i njena klupska drugarica Virdžinija Trešer, olimpijska šampionka.


– Milica je na najbolji način pokazala za šta je sportista sposoban kad se fokusira na prave stvari, a smatram da je ona popravila rezultate u odnosu na početak sezone, jer je napredovala na psihičkoj pripremi – prezadovoljan je Džon Hamond, trener Zapadne Virdžinije.


U prvom kolu Babićeva je MK puškom pogodila 577, a vazdušnom 593 kruga.


Milica je i prošle sezone nizala sjajne rezultate. Vazdušnom puškom osvojila je titulu apsolutnoj studentskog šampiona SAD (u univerzitetskoj ligi žene i muškarci se takmiče u jedinstvenoj kategoriji), a ekipa Zapadne Virdžinije je nastavila niz osvajanja ekipnih šampionskih titula .


Najveći uspeh Babićeve na Starom kontinentu ove godine je bronzana medalja na Evropskom prvenstvu MK oružjem u Bakuu, gde je osvojila treće mesto u trostavu u konkurenciji juniorki. Na Svetskom juniorskom prvenstvu u Zulu bila je šesta vazdušnom puškom.


Datum: 02.10.2017. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...