Atletska trka Dame trče 2017

Atletska trka Dame trče održaće se u nedelju, 01. oktobra 2017. godine, u Somboru, u organizaciji Atletsko rekreativnog kluba Somaraton, uz podršku Crvenog Krsta Sombora, Društva za borbu protiv raka Sombora, Triatlon kluba Sprint, Sportskog saveza grada Sombora, a pod pokroviteljstvom grada Sombora.


Ovogodišnja atletska trka Dame trče održaće se u Somboru, sa startom i ciljem ispred gradskog kupališta Štrand na Velikom Bačkom kanalu (izlaz iz Sombora u smeru Apatina), sa početkom u 17:00 časova.

Programom atletske trka Dame trče predviđeno je da učesnice trče po šetališnoj stazi pored Velikog Bačkog kanala u ukupnoj dužini od 5 km. U okviru manifestacije predviđeno je da se održi i “Trka za srećnije detinjstvo” na 500 m, koja je namenjena najmlađima, a koja se održava pod pokroviteljstvom Crvevenog Krsta Sombora.

Takođe, programom manifestacije predviđena je i humanitarna akcijaOtkupi majcu” koja ima za cilj opremanje prostorija Dnevnog centra za pacijente lečene od raka i šećerne bolesti Centar "Zdravka2 (Staparski put C11) u Somboru. Cena "otkupa" je 200 dinara po majici. Sve otkupljene majice će besplatno dobiti učesnice trke "Dame trče 2017” Otkup majica možete izvršiti na račun društva (majice će moći da se otkupljuju i na sam dan održavanja trke.

Pravo učešća na atletskoj trci Dame trče imaće sve zainteresovane učesnice, psiho-fizički sposobne za ovakav vid aktivnosti.

Prijavljivanje zainteresovanih učesnica/ca za učešće na  atletskoj trci Dame trče obavljaće se putem online formulara http://www.somaraton.org.rs/prijavaZTR.php


Za najsupešnije takmičarke atletske trka Dame trče predviđene su sledeće nagrade: Tri najbrže takmičarke dobijaju pehare i poklone partnera trke; Svaka dama koja istrči trku dobija učesničku medalju; Svaki učesnik trke za srećnije detinjstvo dobija medalju, a tri najbrže devojčice i dečaka dobijaju pehare

Napomena:
  • Trči se isključivo po stazi, trčanje po kolovozu je strogo zabranjeno.
  • Staza: Start je ispred kupališta "Štrand" odakle učesnice trče prema Apatinskom mostu gde se pravi prvi okret i trči ponovo pored "Štranda" i nastavlja šetališnom stazom do njenog kraja gde se pravi drugi okret i trči ponovo do  Apatinskog mosta gde se pravi treći okret i trči prema "Štrandu" gde je cilj i kraj trke.  
  • Preuzimanje startnih brojeva i prijava je moguća do pred sam start trke.
  • Učešće je besplatno za sve učesnice.
  • Svaka učesnica, uvidom u svoje zdravstveno stanje i fizičku pripremljenost, na svoju odgovornost učestvuje u trci što je dužna na prijavnom listu i potpisati.
  • Takmičarke mlađe od 18 godina, moraju imati pismenu saglasnost roditelja ili trenera.
  • Takmičari trče na vlastitu odgovornost.
  • Trka za srećnije detinjstvo startuje neposredno pre starta trke "Dame trče"
  • Trči se istom trasom kao i ženska trka sa tim da  svoju trku završavaju nakon 500 metara (trče od kupališta "Štrand" do Apatinskog mosta i nazad).
  • Društvo za borbu protiv raka Sombor; Čonopljanski put 15 D, 25000 Sombor; tekući račun: 355-1023047-67


Autor: Marko Skorić
Održavanje: od 01.10.2017. do 01.10.2017.

PODACI O ORGANIZATORU
Naziv Organizatora:
Mesto:
ARK Sombor
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
somaraton@gmail.com
Web sajt:
http://www.somaraton.org.rs

Facebook:
nije dostupno
Google+:
nije dostupno
Twitter:
nije dostupno

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANI DOGAĐAJI...
+ Otvoreno Prvenstvo Fruške Gore u planinskom tr...
+ Zemunska jedriličarska regata 2017
+ Novosadski maraton 2017
+ Dunavski polumaraton 2017
+ Prvenstvo Beograda u orijentiringu na dugim dis...

POVEZANE VESTI...
+ Održana 4. trka Dame trče

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...