x

Održan Trofej Beograda u streličarstvu 2017

Održan Trofej Beograda u streličarstvu 2017

U nedelju, 3. septembra 2017. godine, u organizaciji Streličarskog saveza Beograda i Streličarskog kluba Kalemegdan održan je „Trofej Beograda u streličarstvu 2017“ u formatu takmičenja na 70 i 50 metara, sa eliminacionim mečevima.


Među više od 50 takmičara iz cele Srbije, uprkos kiši i prohladnom vremenu, Beograđani su se i ovaj put istakli i osvojili medalje na Trofeju.


Pobednici Trofeja u mlađim starosnim kategorijama i osvajači tradicionalnih pehara su: Maja Mišljenović iz SK Zemun u ženskoj i Andeev Lazar iz SK Pančevo u muškoj konkurenciji.


Maja Mišljenović, iz SK Zemun, osvojila je zlatnu medalju olimpijskim lukom u konkurenciji juniorki, dok je Danijela Djakiv, SK Arena No1, osvojila zlatnu medalju kompaund lukom u konkurenciji kadetkinja.


Senior Luka Popović iz SK Košutnjak osvojio je zlatnu medalju u olimpik, a Marija Ljubinković is BSK-a osvojila je zlatnu medalju u kompaund stilu za seniorke.

Seniori SK Arena No1 u kompaund stilu osvojili su dve medalje, Slavoljub Ilić srebrnu i Zoran Branković bronzanu. Ristić Goran iz BSK-a osvojio je zlatnu medalju uz novi državni rekord u konkurenciji veterana u kompaund stilu.


Ovom priliko obeležen je i veliki jubilej – nastanak prvog streličarskog kluba u Beogradu – 40 godina od osnivanja Streličarskog kluba Kalemegdan. Tokom četiri decenije, iz kluba Kalemegdan ponikle su generacije celokupnog beogradskog streličarstva. Streličarski savez Beograda i Streličarski klub Kalemegdan duguju veliku zahvalnost Gradu Beogradu – Sekretarijatu za sport i omladinu, koji je u značajnoj meri doprineo realizaciji ovog takmičenja obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava.


Datum: 04.09.2017. Autor: Dejan Margetić

PROČITAJTE JOŠ...