x

Partizan juriša na šampionsku titulu

Partizan juriša na šampionsku titulu

Kuglaši Partizana,  odigrali su  dve prijateljske utakmice protiv superligaša Metalca iz Gornjeg Milanovca i slavili sa 6:2 u Kragujevcu i 5:3 u Beogradu  uz nešto preko 90 čunjeva razlike.

U Kragujevcu,  Partizan je igrao bez najvećeg pojačanja reprezentativca Milana Jovetića, člana šampionske ekipe Srbije sa SP u Detenhajmu u maju.  Sjajno je odigrao Nikola Matijaš (658, imao je „prolaz“ na 60 hitaca 353!!!),  Milan Trkulja je srušio 617 čunjeva, Popov 606, Cimeša 584... Prosek crno belih bio je 593 čunja. Kod Metalca najbolji je bio  Radojičić sa 608 dok je Goran  Čaluković oborio 602 čunja...

U revanšu na Banjici u Beogradu,  crno beli su upisali „minimalac“ 5:3 ali uz dosta čunjeva razlike, preko 90. Dalibor Popov je sa 602 čunja bio najbolji u redovima Partizana, Matijaš je srušio 601, a Jovetić 591 čunj. Igrač utakmice bio je prvotimac Metalca Ivan Trošić  sa 615 čunjeva, Miloš Radojičić je oborio 608 čunjeva...

- Jači smo u novoj sezoni za petoricu kvalitetnih igrača, ali iskreno, mislim da nam je najveće pojačanje povratak u kuglaški sport, posle više od decenije, nekadašnjeg selektora reprezentacije Jugoslavije i dugo godina trenera crno - belih Branka Bezbradice – kaže Zoran Dragović predsednik Partizana.-  Ambicije su nam da osvojimo titulu i da dogodine, kao šampioni, učestvujemo u Svetskom kupu. Naš poslednji izlazak u Evropu bio je 2012. kada smo na  Kupu NBC federacije u Banjaluci osvojili drugo mesto što je najveći uspeh Partizana na međunarodoj sceni.

Partizan je šest puta bio šampion (1994, 1995, 1996, 2000, 2001. i 2007). Da li sa ovim igračkim kadrom  možete do sedme „zvezdice“?

- Super liga Srbije biće neizvesnija i uzbudljivija nego ikada, ali naš cilj je prvo mesto. Belika prednost Partizana u odnosu na ostale superligaše je što ima deset igrača,  znači i „dužu klupu“. Računamo na prekaljene dugogodišnje prvotimce crno - belih Stanka Polića, Novaka Obradovića, Nikolu Matijaša, Jovicu Jankovića, Mlađu Jovanovića i sjajna pojačanja  Milana Jovetića, Milana Trkulju, Dalibora Popova, Borislava Bajića i Gorana Cimešu...  Mnogo će zavisti od starta, u prvom kolu idemo na megdan Kragujevcu i biće to jak test za ekipu – smatra Dragović.

„Večiti derbi“  Partizan – Crvena zvezda je u sedmom kolu 29. oktobra, dok crno- beli sa šampionom Beogradom igraju u osmom kolu 5. novembra.  Partizan je minule sezone bio osmi u Super ligi Srbije sa 14 bodova, uz skor sedam pobeda i 11 poraza.

Datum: 29.08.2017. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...