x

Otvorena renovirana kuglana u Kovačici

Otvorena renovirana kuglana u Kovačici

Renovirana kuglana u Kovačici otvorena je prijateljskim mečom između domaćina Slavie, člana Prve lige Sbrije - Vojvodina i srpskog šampiona i pobednika kupa Beograda.

Slavili su  gosti sa 3.480:3.277 u čunjevima i 7:1 u poenima. Ekipni rezultat i je prvi rekord kuglane.

Najbolji u redovima domaćina bio je  Hrček sa 604 čunja, dok su u redovima Beograda  blistao igrač utakmice Goran Ostojić sa 610 čunjeva što je i prvi pojedinačni rekord kuglane.

- Svakom kuglašu i kuglaškom radniku srce zaigra od zadovoljstva kada  se otvori nova kuglana u Srbiji. Kovačica je uvek bila rasadnik mladih kuglašica i kuglaša i verujem da će ovaj prekrasni objekat pomoći da  bude još više mladih  u našem sportu – rekao je u pozdravnoj reči predsednik Kuglaškog saveza Srbije Uroš Dragojlović koji je predao i posebnu spomen plaketu domaćinima da ih, kako je istakao, podseća na ovoj divan trenutak.

Plaketu Kuglaškog saveza Vojvodine predao je sekretar Lazar Šunjka. Svečanosti su prisustvovali i Miloš Mitrović predsednik TK KSS, selektor kadetske ženske reprezentacije Srbije Ljubomir Štetin, istaknuti novosadski kuglaški radnik i član Sudijske komisije KSS Dragan Jovičić, Pavle Marković velika mecena  kuglaškog sporta iz Pančeva, brojni kuglaški radnici, veterani, prijatelji kluba Slavia  i drugi uglednici.

Sjajni domaćini bili su predsednik kluba Slavia Želimir Hriešik i standardni prvotimac Tomaš Siroma sa drugim članovima kluba. Meč je vodila  sudija  Zita Tokai, koja je i trener u klubu Slavia.

- Nama je bilo veliko zadovoljstvo da proslavimo, sa našim sportskim prijateljima iz Kovačice otvaranje renovirane kuglane i želimo im da na ovim lepim  stazama upišu mnogo pobeda u ligaškim nadmetanjima- rekao je Vojko Pavlović, trener Beograda koji je i selektor juniorske reprezentacije Srbije, četvorstrukih uzastopnih šampiona sveta.

U redovima Beograda odlično su odigirali Ostojić i pojačanje Željko Miličević. Umor je stigao Čongora Baranja koji je potrošio poslednji atom snage u subotu kada je na turniru „Memorjal Đuro Štikovac“ u Banji Junaković osvojio prvo mesto u svetskoj konkurenciji.  Njegoš Šakić i Jagličić, koji su takođe igrali u Banji Junaković, su i u Kovačici bili na visini zadatka. Čestitke zaslužuje i kadet Mateja Šakića, u ovom meču  „šesta tabla“ i nije  se obrukao...

U prvom bloku, sjajna igra dva velika borca Miroslava Hršeka i Gorana Ostojića člana šampionske reprezentacije Srbije na SP u maju u Detenhajmu. Hrček je poveo sa 2:0 u setovima, Ostojić je izjednačio uspevši da u poslednjem setu nadoknadi i čunj razliku za pobedu 610:604 (2:2). Poene Beogradu doneli su  i Čongor Baranj 556,  Njegoš Šakić 591,  Uroš Jagličić 595 i Željko Miličević koji je vrhunski odigrao (607) u poslednjem bloku gde je mladi Marteja Šakić jedini izgubio poen od  Zlatka Mihajlova (533:530). Pavel Bireš je imao 538 čunjeva. Igrali su još i Željko Toman (zamenio ga Prodanov) 542,  Tomaš Siroma (zamenio ga Beracka)  534, Strakušek 526 čunjeva i Sučanek 239 čunjeva.


Datum: 28.08.2017. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...